• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.10.2017

14:56

PREDSEDNIK VUČIĆ ZA AP: Uvešću Srbiju u EU, saradnja s Rusijom ne ugrožava taj cilj

Politika

PREDSEDNIK VUČIĆ ZA AP: Uvešću Srbiju u EU, saradnja s Rusijom ne ugrožava taj cilj

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećava da će uvesti zemlju u Evropsku uniju i kaže da to što Rusija naoružava srpsku vojsku ne ugrožava taj cilj, prenosi danas američka agencija Asošiejted pres

- Mi znamo kuda idemo, što znači da smo na našem putu ka EU, to je strateški cilj naše zemlje. U isto vreme, želimo da sačuvamo najbolje odnose sa Rusijom, Turskom, Kinom, SAD i svima ostalima - rekao je Vučić u intervjuu koji je AP-u dao u Beogradu.

Američka agencija navodi da "Srbija, pod liderstvom bivšeg ultranacionaliste Vučića, formalno teži ka članstvu u EU, ali istovremeno održava bliske odnose sa istorijskim slovenskim saveznikom Rusijom".

AP napominje da Rusija snabdeva Srbiju borbenim avionima MiG-29 i planira da isporuči borbene tenkove i oklopna vozila.

AP takođe navodi da su neki zapadni zvaničnici izrazili zabrinutost zbog toga i pozvali Beograd da odlučno kaže kuda ide - ka Istoku ili ka Zapadu.

- Ne vidim u tome ništa pogrešno i to funkcioniše, i funkcionisaće. To je naša politika i mi smo vojno neutralni", istakao je predsednik Srbije i dodaje da naoružavanje Srbije nema za cilj pretnju susedima.

Vučić je, kako navodi AP, priznao da je njegova nacionalistička prošlost visokog člana stranke, koja se borila za širenje srpskih granica na Balkanu tokom sukoba sa susedima, izazvala izvesne sumnje u iskrenost njegovog prelaska u prozapadnog reformatora.

- Neko ko je pre 20 godina bio potpuno protiv EU, neko ko je bio član Radikalne stranke... Znam da mnogim ljudima nije lako da to progutaju-  rekao je on, i dodao:

- Sad vam kažem: ispunićemo obećanje. Završićemo to, završićemo posao- misleći na pridruženje EU.

Predsednik Srbije je u intervjuu američkoj agenciji takođe istakao da, po njegovom mišljenju, "svaki član Vlade daje sve od sebe u cilju ispunjenja naših ciljeva, a jedan od naših glavnih ciljeva jeste punopravno članstvo u EU".

- Mislim da moramo da budemo deo Evropske unije. To je moj zadatak, to je moj posao i ja ću to uraditi-  zaključio je Vučić.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ČITATELJKA

pre 6 godina

- Mislim da moramo da budemo deo Evropske unije. To je moj zadatak, to je moj posao i ja ću to uraditi- zaključio je Vučić. Na prošlim parlamentarnim i na prošlim predsedničkim izborima su SNS i Vučić zbog pro evropske orijentacije dobili moj glas, a dobiće i na sledećim izborima.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija