• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

14.10.2017

17:22

TRAGIČNA IGRA SUDBINE ODVELA U SMRT PREDSEDNIKA OPŠTINE TUTIN: Sa Erdoganom dogovorio sanaciju puta, pa tamo sutradan poginuo!

Politika

TRAGIČNA IGRA SUDBINE ODVELA U SMRT PREDSEDNIKA OPŠTINE TUTIN: Sa Erdoganom dogovorio sanaciju puta, pa tamo sutradan poginuo!

Podeli vest

Šemsudin Kučević je u sredu s predsednikom Turske Redžepom Erdoganom potpisao ugovor o rekonstrukciji puta Tutin - Novi Pazar, a sutradan je baš na toj deonici "škodom" udario u drvo i poginuo

Predsednik opštine Tutin Šemsudin Kučević u sredu je potpisao ugovor sa predsednikom Turske Redžepom Erdoganom o rekonstrukciji puta Tutin - Novi Pazar, a već sutradan je poginuo baš na tom putnom pravcu!

Tragičnom igrom sudbine Kučević je bio suvozač u službenoj "škodi", koja je iz nepoznatog razloga kod mesta Mađare sletela s puta i udarila u drvo. Šemsudin je poginuo, a vozač je povređen i zbrinut u bolnici.

Predosetio tragediju

Esad Rahić, prijatelj stradalog predsednika opštine, kazao nam je da se Kučević godinama zalagao za rekonstrukciju puta, koji je na kraju bio koban po njega.

- Na kraju nije ni dočekao sanaciju. Baš na tom putu prekinut je njegov život. Kučević se iskreno zalagao za bolji život svih u Tutinu i ljudi su ga voleli. Ovo je velika tragedija - rekao je Rahić.

Kako smo saznali, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je u petak pozvao Šemsudinovu udovicu i izjavio saučešće njegovoj porodici. Erdogan se prethodne večeri vratio u Tursku posle dvodnevne posete Srbiji. Sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u sredu je posetio Novi Pazar, gde su članovi turske delegacije sklopili brojne sporazume o saradnji sa predstavnicima lokalnih vlasti iz Pazara, Tutina i Sjenice.

Saučešće

Erdogan je u petak pozvao Šemsudinovu udovicu i izjavio saučešće njegovoj porodici

Šemsudinove kolege iz opštine ispričale su nam da je on samo dva sata pre tragedije okupio najbliže saradnike na ručku u jednom restoranu u Tutinu.

- Bio je čudan, kao da je predosećao da nas više neće videti. Zahvaljivao nam je na saradnji, pitao nas je da li nam nešto treba, imamo li problema na poslu i predložio je nekoliko stvari koje bi trebalo uraditi. Tokom ručka, nekoliko puta mu je zvonio telefon i govorio je sagovorniku da će uskoro krenuti i da ga sačekaju još koji minut - kaže Šemsudinov kolega.

A. G.

U Tutinu je u petak proglašena trodnevna žalost, a u kafićima i restoranima isključena je muzika. Škole, opština i javna preduzeća, kao i mnoga privatna, nisu radila.

Dan žalosti proglasili su i gradovi Novi Pazar i Sjenica, a telegrame saučešća Kučevićevoj porodici uputili su i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i brojni ministri, narodni poslanici i ambasadori.

Kučević je u petak sahranjen, a od njega se oprostilo na hiljade građana, između ostalih, i potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić, predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejman Ugljanin, predsednik Islamske zajednice Sead Nasufović i brojni narodni poslanici i gradonačelnici.

Verski obred uoči sahrane obavljen je na centralnom trgu u Tutinu, a prethodno su se građani tokom cele noći i dana okupljali ispred porodične kuće Kučevića i njegovoj supruzi i deci izjavljivali saučešće.

Vozaču zadržavanje

Što se tiče vozača službene "škode" u kojoj je stradao Šemsudin Kučević, on je zadobio povrede glave i zbrinut je u novopazarskoj Opštoj bolnici.

Zamenik tužioca u Novom Pazaru Jovo Milanović rekao je za Informer da je vozaču određeno zadržavanje do 48 sati i da se još istražuju okolnosti nezgode.

"Škoda" je poslata na vanredni tehnički pregled kako bi se ustanovilo da li je kobnog dana tokom vožnje došlo do kvara na vozilu. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija