• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.10.2017

21:15

RASKRINKAN! Čeda u Hrvatskoj ima čamac od 300.000 evra - U IMOVINSKOJ KARTI GA NIJE PRIJAVIO!

Politika

RASKRINKAN! Čeda u Hrvatskoj ima čamac od 300.000 evra - U IMOVINSKOJ KARTI GA NIJE PRIJAVIO!

Podeli vest

Gliseru, na kom se provodila ekipa holivudskog mjuzikla "Mama mia", zabranjena plovidba zbog sumnje da je nezakonito iznajmljeno! Proverom papira utvrđeno je da je vlasnik Čedomir Jovanović

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović vlasnik je luksuznog glisera vrednog čak 300.000 evra, koji se nalazi na ostrvu Vis u Hrvatskoj i koji nikada nije prijavio u svojoj imovinskoj karti!

Ovaj skandal otkriven je juče pošto je Lučka kapetanija na Visu saopštila da je pretresla skupoceno plovilo na kom je u tom trenutku bila ekipa holivudskog mjuzikla "Mama mia", u kom između ostalih glume i Pirs Brosnan i Meril Strip.

Lepo su ga zamolili...
Zamolili su me da snime neku scenu zbog čega su, kako su mi rekli, postavili kameru na moje plovilo
Čedomir Jovanović, lider LDP

Luksuznom čamcu dugom skoro 15 metara do daljeg je zabranjena plovidba, a zbog sumnje da je nezakonito iznajmljena. Proverom papira utvrđeno je da je njen pravi vlasnik zapravo lider LDP.

Ne znam ja ništa...

Čeda koji Agenciji za borbu protiv korupcije nikada nije prijavio da u svom vlasništvu ima čamac vredan više stotina hiljada evra (vidite okvir) u izjavi za hrvatski portal "24 sata" sve je priznao.

- Zamolili su me (ekipa filma "Mama mia, prim. ur.) mogu li da snime neku scenu zbog čega su, kako su mi rekli, postavili kameru na moje plovilo. No, o istrazi ne znam ništa... - rekao je Čeda, koji juče nije odgovarao na pozive i poruke novinara Informera.

Informer

U zagrebačkoj producentskoj kući "Pakt medija", koja u Hrvatskoj radi sa ekipom filma "Mama mia", nisu hteli da nam kažu za koliko novca i kako je predsednik LDP rentirao svoje plovilo.

Na drugoj strani, Marko Matić iz antikorupcijske mreže "Antidot" kaže za Informer da je u slučaju Čedomira Jovanovića i njegove imovinske karte mnogo sumnjivih stvari koje nadležni organi moraju da istraže.

- Slučaj Jovanovićevog skrivenog luksuznog glisera samo potvrđuje ranije sumnje da je sve u vezi sa njegovom imovinom i više nego sporno. Ovaj slučaj takođe ukazuje i na to da deo naših političara, povezanih sa režimom Borisa Tadića i Dragana Đilasa, ima skrivenu imovinu u inostranstvu, pa je potrebno hitno donošenje zakona o poreklu imovine kako bi nadležni državni organi napokon mogli da ispitaju imovinu svih političara i sa njima povezanih lica - objašnjava Matić.

Informer

Mario Spasić iz Centra za monitoring kaže da se ovde radi o ozbiljnom krivičnom delu.

Ovo je za zatvor
Ovde je reč o prikrivanju imovine, za šta je prema zakonu zaprećena zatvorska kazna
Mario Spasić, Savet za monitoring

- Pošto Čedomir Jovanović Agenciji za borbu protiv korupcije nije prijavio ovo plovilo, ovde je reč o prikrivanju imovine, za šta je prema zakonu zaprećena zatvorska kazna! Agencija bi posle ovoga morala da uradi vanrednu kontrolu Jovanovićevih primanja i imovine. Ko zna da li ima još toga što nije prijavljeno! - naglašava Spasić, dodajući da bi iz svega čime se Jovanović bavio moglo da iskrsne još neprijavljene imovine.

Veliki skandal

Poslanik SNS Aleksandar Marković smatra da bi trebalo utvrditi da li je plovilo zaista vlasništvo Jovanovića.

- Ukoliko se ispostavi da jeste, a da nije prijavljeno u imovinskoj karti, onda će to predstavljati veliki skandal. U tom slučaju, Čeda bi morao da podnese ostavku na mesto šefa stranke, ali i da objasni odakle mu novac za luksuzno plovilo. On odavno duguje objašnjenje odakle mu pare za vrlo luksuzan život koji vodi jer od poslaničke plate to prosto nije moguće - zaključuje Marković.

Još 2013. se sumnjalo da je pazario jahtu

Pojedini beogradski mediji su još pre četiri godine pisali da je Jovanović navodno kupio luksuznu jahtu dugu 13 metara i vrednu oko 100.000 evra.

Pominjalo se da su mu to plovilo prodali nekadašnji vlasnici "Marba" Andrej Jovanović i Bojan Milovanović.

Ta informacija, međutim, ni do danas nije potvrđena, a Čedomir Jovanović se nikada nije oglasio tim povodom.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija