• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.10.2017

23:34

PREDSEDNIK VUČIĆ ZA NOVOSTI: Neki kao da se plaše da Srbi dobiju mozak i počnu da razmišljaju o SEBI I SVOJOJ BUDUĆNOSTI!

Politika

PREDSEDNIK VUČIĆ ZA NOVOSTI: Neki kao da se plaše da Srbi dobiju mozak i počnu da razmišljaju o SEBI I SVOJOJ BUDUĆNOSTI!

Podeli vest

Realno je da sa predlogom za Kosovo i Metohiju izađemo u martu sledeće godine, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić

- To je svakako ono rešenje koje je drugačije od najlakših ''rešenja-, kao što su busanje u prsa i parole o našoj miliongodišnjoj teritoriji, kao i ono drugo u kojem traže da kažete - živelo nezavisno Kosovo. To će, dakle, biti rešenje koje zahteva bolne kompromise sa obe strane i koje će biti napadano sa svih strana. Realno je da sa predlogom za Kosovo izađemo u martu sledeće godine- rekao je Vučić.

U intervjuu Novostima povodom 64. godišnjice lista, na pitanja ima li naša država kapacitet da se izbori za podelu pokrajine, Vučić je odgovorio da sve što bi u ovom trenutku predložio bilo protumačeno kao nametanje rešenja.

- Želim da čujem šta ljudi misle o tome. Mi u tom dijalogu nismo sami. Pitaju se i SAD, Rusija, Kina, EU. Pitaju se i Albanci- naveo je Vučić.

Povodom zahteva kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da se u dijalog Beograda i Prištine uključe i SAD, predsednik Srbije je rekao da, što se nas tiče, EU je glavni posrednik.

- Bivše vlasti na čelu sa Tadićem i Jeremićem prihvatile su da se ova tema izmesti iz UN. Iako poštujemo ulogu SAD, svaka promena formata dijaloga zahtevala bi odgovor i pristanak Srbije- kazao je Vučić.

Kada je reč o najavljenoj nacionalnoj deklaraciji, predsednik Srbije navodi da je oformljen tim uglednih profesora koji rade na tekstu i veruje da će sve biti gotovo do kraja godine.

Na konstataciju da deo tzv. građanske javnosti taj tekst stigmatizuje kao novi manifest "velike Srbije", Vučić kaže:

- Možda se svi ti plaše mogućnosti da Srbi dobiju mozak i počnu da razmišljaju o sebi i svojoj budućnosti. Po njima, Srbi ne da nemaju pravo da promišljaju svoju prošlost, već ne smeju da razmišljaju ni o budućnosti-konstatovao je predsednik Vučić.

Ne bežim od vanrednih parlamentarnih izbora!

Predsednik je izjavio je da ne isključuje mogućnost parlamentarnih izbora sledeće godine, navodeći da, ako opozicija iznese valjane razloge, može i da ih bude.

- Čujem da neki traže izbore i ako insistiraju na tome, neću bežati sa megdana. Ne isključujem izbore, i ako opozicija iznese valjane razloge, možda ih i bude- rekao je Vučić u intervjuu sutrašnjim Večernjim novostima povodom 64. godišnjice lista.

Na pitanje da li su izbori u Beogradu najveći test za SNS od 2012. godine, Vučić kaže da računa da su "Ðilas, Šapić i Šutanovac veliki favoriti".

- Svi su oni kandidati istog režima DS i bore se jedino za privilegije i obnovu svojih milionskih kombinacija. Ako pobedimo, to će značiti da je narod glasao za rad, marljivost i trud, a ne za lopovluk i pljačku. Ako se desi drugačije, čestitaću im. Samo moraju da znaju da smo u Beogradu više uradili za ove tri godine nego oni od 1996.- kazao je Vučić.

Predsednik Srbije je naglasio da je veoma zadovoljan radom kabineta Ane Brnabić.

"Povećanje plata i penzija je značajno, a ako budemo disciplinovani, biće još povećanja u budućnosti. Pomalo sam tužan zbog činjenice da mnogi mediji i deo javnosti čak i najbolje rezultate pokušavaju da omalovaže", rekao je Vučić.
 

TURSKI ANALITIČAR TURBEDAR BEZ DILEME: Vučić i Erdogan kao kralj Aleksandar i Ataturk!

(FOTO) PREDSEDNIK VUČIĆ NA BEOGRADSKOM BEZBEDNOSNOM FORUMU: Mir je preduslov za razvoj, ALI NISAM OPTIMISTIČAN!

PREDSEDNIK VUČIĆ ZA AP: Uvešću Srbiju u EU, saradnja s Rusijom ne ugrožava taj cilj


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija