• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.10.2017

21:15

KAKO, BRE, ČEDO?! Lider LDP Od sirotog studenta do BAHATOG TAJKUNA!

Politika

KAKO, BRE, ČEDO?! Lider LDP Od sirotog studenta do BAHATOG TAJKUNA!

Podeli vest

Čedomir Jovanović od siromašnog lidera studentskog protesta na neobjašnjiv način postao truli bogataš koji besomučno troši stotine hiljada evra. Agencija za borbu protiv korupcije pokreće istragu o njegovoj jahti u Hrvatskoj

 

Vanredna provera
Imajući u vidu navode medija, kao i podatke iz izveštaja o imovini koje je Jovanović dostavio, Agencija za borbu protiv korupcije pokrenuće vanrednu proveru
Majda Kršikapa, direktorka Agencije za borbu protiv korupcije

Lider LDP Čedomir Jovanović, po svemu sudeći, jedan je od najbogatijih ljudi u Srbiji. Karijeru je počeo 1996. kao siroti lider studentskih protesta koji je javno govorio da od imovine ima jedne patike i jednu kožnu jaknu, a danas je truli bogataš koji, u stilu ruskih tajkuna, besomučno troši stotine hiljada evra!

Prošlonedeljno otkriće da u Hrvatskoj, na ostrvu Visu, ima čamac vredan čak 300.000 evra još jednom je skrenulo pažnju javnosti na "Čedu tajkuna", a Agencija za borbu protiv korupcije juče je objavila da će pokrenuti istragu protiv Jovanovića zato što u imovinskoj karti nije prijavio luksuzno plovilo. Hoćemo li ovoga puta utvrditi poreklo imovine ovog političara-tajkuna? Teško, ali vredi pokušati...

Čedomir Jovanović je zvanično prijavio da kao poslanik u Skupštini Srbije zarađuje samo 105.000 dinara, ali to ga ne sprečava da godinama unazad po Beogradu vozi najskuplje automobile i džipove, da nosi samo firmiranu garderobu, "šeta" koleciju skupocenih satova, da letuje, zimuje i provodi se samo na najskupljim lokacijama širom sveta.

Protiv Jovanovića je svojevremeno pokrenuta istraga zbog sumnje da je umešan u pranje novca (tužioci veruju da je Jovanović sumnjivim transakcijama preko računa firmi "Agroposlovi" i "BH kemikal indastri" oprao čak 75 miliona dinara!), ali i zbog nestanka 6.676 tona pšenice iz državnih rezervi koje su bile uskladištene u jednoj od Jovanovićevih firmi. Međutim, nikakvog epiloga ovih slučajeva do danas nema.

Beta

mojugao

STEFAN STAMENKOVSKI

ZAVETNICI

Jovanovićeve propale firme upravo su jedan od načina njegovog bogaćenja jer je od 2000. u pljačkašim privatizacijama i saradnji s kriminalnim klanovima od države oteo više milijardi evra.

Jovanović se tokom vikenda nije oglašavao povodom otkrića hrvatskih novinara da na Visu ima luksuzni čamac vredan 300.000 evra. Ostaje zato samo da nagađamo kako je moguće da čovek sa zvaničnim primanjima manjim od 1.000 evra i sa tri firme koje su otišle u stečaj može da priušti gliser koji vredi više od tri luksuzna stana u Beogradu?!

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Majda Kršikapa kaže da će pokrenuti istragu.

- Imajući u vidu navode medija, kao i podatke iz izveštaja o imovini i prihodima koje je funkcioner Čedomir Jovanović dostavio, Agencija za borbu protiv korupcije pokrenuće vanrednu proveru podataka iz pomenutog Jovanovićevog izveštaja. O ishodu kontrole javnost će biti obaveštena - obećava Kršikapa.

Informer

da se ja pitam

VLADAN GLIŠIĆ

NARODNA MREŽA

Reč je o kapitalu sumnjivog porekla. Da sam na Čedinom mestu, sam bih tražio da se izvrši ispitivanje porekla imovine. Ali, imam neki osećaj da Čeda ipak to neće dozvoliti.

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov kaže da Jovanovićevo ogromno i sasvim neobjašnjivo bogatstvo "mora da bude važna društvena tema".

- Čeda je simbol vremena u kom se iz pocepanih patika i jakni ulazilo u skupe cipele i odela, dok su istovremeno građani bili pljačkani. Postavlja se pitanje zašto o Jovanoviću ćute takozvani nezavisni istraživački mediji i kako to da im ni Čedine jahte, ni Šutanovčevi pašnjaci, ni Đilasovi milioni nikada nisu tema - podvlači Jovanov.

Analitičar Dejan Vuk Stanković ističe da politički angažman očito nije borba za vrednosti i reforme, već pomama za "lakim kešom".

Informer

- Teško je da od poslaničke plate, neuspešnog biznisa i skromne profesionalne karijere čovek dođe do jahti, kuća i luksuznih letovanja i zimovanja. Jovanović je bio čovek političkog talenta i lične hrabrosti, ali nije to ostvario u produktivnom smislu. On je svakako moralno sporan ako se uzme u obzir istorija sticanja enormnih iznosa novca - zaključuje Stanković.

Čedinica dugovala radnicima, a kupila "mečku" od 100.000 evra!

Informer

Supruga lidera LDP Jelena Jovanović u vreme kada je njena firma "Agroposlovi" otišla u stečaj i kada su zbog toga brojni radnici privatizovanih firmi ostali bez hleba nije se mnogo nasekirala, već je kupila novi "mercedes".
- Čedinica se prijateljima pohvalila da je kupila novi bordo "mercedes GLR". Taj auto je platila više od 100.000 evra! - ispričao je tada jedan funkcioner LDP.


 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija