• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.10.2017

16:38

SRPSKA LISTA: Jasno je ko čini antisrpsku koaliciju na izborima na KIM!

Politika

SRPSKA LISTA: Jasno je ko čini antisrpsku koaliciju na izborima na KIM!

Podeli vest

Srpska lista sa Kosova i Metohije saopštila je danas da je dobro što su veze Građanskih inicijativa na čelu sa Oliverom Ivanovićem i Demokratske stranke ozvaničene, jer, kako ukazuju, Srbi na KiM i čitava srpska javnost treba da sasvim jasno znaju ko čini antisrpsku koaliciju na predstojećim lokalnim izborima

Predsedništvo DS jednoglasno je odlučilo da na lokalnim izborima 22. oktobra na Kosovu i Metohiji podrži Građansku inicijativu "Srbija, demokratija, pravda" i njenog lidera Olivera Ivanovića kao kandidata za gradonačelnika Kosovske Mitrovice, a Srpska lista je u svom saopštenju odgovorila da će na tim izborima pobediti i Ivanovića i DS "i njihove sponzore i nalogodavce".

"Na sreću, srpski narod na KIM i dalje ima pravo glasa, iako je pravo čudo da mu i ono nije oduzeto tokom njihove štetočinske vladavine", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Dalje se ukazuje da je DS u proteklih deceniju i po bila politička centrala čitave plejade političara koji će u istoriji ostati upamćeni samo po tome što su veoma dosledno i sistematski slabili poziciju srpskog naroda i države Srbije na KIM i pravili pogubne ustupke na račun nacionalnih interesa koje im često niko nije ni tražio.

Srpska lista dodaje da je DS bila krovna politička organizacija i Vuka Jeremića i Borka Stefanovića i brojnih drugih neodgovornih i nedozrelih političara, kojima je, kako se navodi, KiM služilo samo kao praktična vežba u dodvoravanju zapadnim diplomatama u Beogradu.

Iako pomenuti danas nisu njeni članovi, Demokratska stranka, prema stavu Srpske liste, deli odgovornost za "pogubne i kapitulantske aranžmane" pravljene na račun srpskog naroda na KIM, a podrškom Oliveru Ivanoviću pokazuje da ostaje verna takvoj politici.

"Demokratska stranka otvoreno se pridružila snagama koje rade na slabljenju političkog jedinstva srpskog naroda na KIM i takvo delovanje ne može se ničim pravdati, čak ni slepom i iracionalnom mržnjom prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Srpskoj naprednoj stranci ili Srpskoj listi", navodi se u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija