• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.10.2017

22:38

ŠIPTARI NE VERUJU EVROPI: Haradinaj pozvao SAD na učešće u dijalogu Beograd-Priština

Politika

ŠIPTARI NE VERUJU EVROPI: Haradinaj pozvao SAD na učešće u dijalogu Beograd-Priština

Podeli vest

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj pozvao je SAD da se angažuju u pregovorima Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU i naglasio da je uključivanje SAD ključno kako bi došlo do napretka u pregovorima

- Uloga SAD je ključna za mir. Mislimo da je uloga SAD za pregovaračkim stolom od suštinske važnosti“, kazao je on, prenosi regionalna televizija N1.

Kako tvrdi Haradinaj, pregovori treba da budu završeni uzajamnim prihvatanjem državnosti Srbije i Kosova.

- Mislim da je sve pitanje procesa, i do sada je američko uključivanje davalo rezultata i pomagalo da proces  napreduje. Uloga SAD u predstojećoj fazi je vrlo važna. Mir donose ljudi. Mir koji nema podršku naroda je teško održati, zato je angažovanje Amerikanaca neophodno za ovaj mir - rekao je Haradinaj za Rojters.

Kosovski predsednik Hašim Tači je tokom boravka u SAD je takođe od američkog potpredsednika Majka Pensa tražio da se SAD uključe u dijalog.

ŽELEZNJAK: Beograd ima jake argumente za POVRATAK KOSOVSKOG PITANJA POD JURISDIKCIJU UJEDINJENIH NACIJA, a tamo će Srbiju podržati Rusija i Kina!

RAMUŠ SE UPRPIO: Nećemo dijalog sa Beogradom bez Amerikanaca!

HARADINAJU SMETA KATALONIJA: Porede je s Kosovom, a on ne može da shvati zašto!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ssss

pre 5 godina

PA STA CE MU EVROPA -EVROPA JE 1936 PRODALA CEHE A 1939 POLJAKE NEMACKO RUSKIM FASISTIMA EVROPA JE OBICNA KURVA PO EVROPI BI VUCIC CETNIK VEC IMAO SVE BALKANSKE DRZAVE KAO I 1918 SAMO JAKA AMERIKA MOZE DA KOSOVU DONESE MIR I STABILNOST I DA SRBINA DRZI NA ODSTOJANJU I OBAVEZNO SE MORAJU ALBANCI SIPTARI DA NAORUZAJU TO CE BITI ZNAK TRAJNOGA MIRA NA BALKANU

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija