• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kljajić

17.10.2017

21:45

DA LI ŠAPIĆU OPŠTINA PLAĆA I BEBISITERKE, VOZAČE, BATLERE...?! Već šest meseci nema odgovora na OZBILJNE SUMNJE!

Politika

DA LI ŠAPIĆU OPŠTINA PLAĆA I BEBISITERKE, VOZAČE, BATLERE...?! Već šest meseci nema odgovora na OZBILJNE SUMNJE!

Podeli vest

SO Novi Beograd pola godine krije podatak da li se iz budžeta isplaćuje posluga koja radi u kući predsednika opštine Aleksandra Šapića

 

Interes građana
Građani sami treba da procene da li im je u interesu finansiranje bebisitera funkcionera
Aleksandar Jovičić, funkcioner SNS

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić već šest meseci odbija da kaže da li novcem iz budžeta plaća svoje kućne pomoćnice, bebisiterke, batlere, baštovane i drugo osoblje angažovano u njegovoj porodičnoj vili na tajkunskom Senjaku!

Kako piše portal 'Embargo', postoje ozbiljne informacije da je Šapić u opštini fiktivno zaposlio ljude 'sumnjivih zanimanja' koji zapravo rade pri njegovom domaćinstvu, a plaćeni su državnim parama.

Predsednik sindikata opštine Novi Beograd Darko Pejić je još 10. aprila ove godine poslao zvaničan zahtev kojim je zatražio podatke za radno angažovana lica, sa kopijama Ugovora o radu.

Sve poznate Šapićeve afere

* Nelegalno sazidao kuću, bazen, garažu, sportski i pomoćni objekat
* Državi dužan 2,5 miliona dinara na ime poreza za svoje vile, bazene
* Oterao radnicu inspekcije koja je proveravala njegovu divlju gradnju
* Odbijao da sruši nelegalni objekat svog ujaka na Novom Beogradu
* Miliji Ktitoru za zakupninu vrtića plaća trostruko veću cenu od tržišne
* Na gorivo za svoje džipove dao iz budžeta 600.000 din

"Zatražena je specifikacija kada su zasnovali radni odnos, način na koji su ga zasnovali i da li konkursom ili na neki drugi način.

Sindikalci takođe traže i precizan opis poslova koje obavljaju ti zaposleni. A kao posebnu stavku zahtevaju precizan podatak o broju prekovremenih sati za sve zaposlene za 2016. i 2017. godinu i osnov za određivanje prekovremenih sati.

Jedan od načina upisivanja prekovremenih sati je provlačenje kartice kroz automat, a da njen vlasnik uopšte nije više na radnom mestu. To radi treće lice, posebno poverljiv čovek, a zna se i čiji", navodi 'Embargo'.

Opština Novi Beograd već pola godine ne želi da odgovori na ovaj zvanični zahtev sindikata, iako se sve to može uraditi za sat vremena, jednostavnim uvidom u arhivu kadrovske službe.

Informer

Komentarišući ove navode, Aleksandar Šapić za Informer tvrdi da ništa od toga nije istina.

- Laži koje piše 'Embargo' ne želim detaljnije da komentarišem, osim da primetim kako nastavljaju sa svojom višemesečnom praksom da na najgnusniji način iznose laži o meni i opštini Novi Beograd - izričit je Šapić.

Informer

mojugao

MARIO SPASIĆ

SAVET ZA MONITORING

Kandidat za gradonačelnika ne sme da udomljava svoje kućno osoblje o trošku budžeta. Građani to oštro kažnjavaju na izborima.

Sa druge strane, predsednik opštine Palilula i funkcioner SNS Aleksandar Jovičić ističe da nimalo nije iznenađen ovim saznanjima.

- Uzimajući u obzir da je Šapić za svoje odbornike postavio članove neposredne familije, ne čudi me ni ovo... U svakom slučaju, jedini kriterijum na osnovu koga neko treba da dobije posao jeste šta ta osoba radi za bolji život građana opštine koja mu i daje platu. Stanovnici Novog Beograda sada sami treba da procene da li im je u interesu finansiranje bebisiterki i baštovana... - kaže Jovičić.

Analitičar Branko Radun ocenjuje da je, ukoliko su navodi "Embarga" tačni, ovde reč o klasičnoj zloupotrebi položaja.

- Nadležni bi morali pod hitno sve da ispitaju, jer ovo predstavlja zaista ekstreman primer zloupotrebe. Postoji mogućnost da su radnici zaposleni negde po zakonu, a zapravo obavljaju nešto drugo. I sve to može biti pokriveno zakonom. Na primer, zaposle vozača u opštini, a u stvari ih on služi i privatno... - navodi Radun.

Šule od stranaca traži podršku za rušenje vlasti

Informer

Lider DS Dragan Šutanovac ne bira više sredstva ne bi li se dokopao vlasti. Pošto je svestan da na izborima nema gotovo nikakve šanse, Šutanovac sada obigrava oko stranih diplomata, kod kojih ogovara državu i predsednika Vučića.
Gostujući na CIA TV N1 predsednik DS je priznao da je nedavno sa Sašom Jankovićem bio na doručku sa izaslanikom za Jugoistočnu Evropu Ministarstva inostranih poslova Nemačke Kristijanom Helbahom. Prema rečima naših dobro obaveštenih izvora, Šule i Sale Prangija su Helbahu pokušali da proture priču da se na izborima u Beogradu sprema velika pljačka.

 

 


 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija