• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

17.10.2017

18:07

INCIDENT U LEPOSAVIĆU: Napadnuti aktivisti Srpske liste!

Politika

INCIDENT U LEPOSAVIĆU: Napadnuti aktivisti Srpske liste!

Podeli vest

Srpska lista saopštila je da su članovi Partije kosovskih Srba upali u njen izborni štab u Leposavicću gde su verbalno i fizički nasrnuli na petoricu aktivista Srpske, koji su zadobili lakše telesne povrede

Kako se navodi u saopštenju Srpske liste nekoliko minuta pre 15 časova u izborni štab Srpske liste u Leposaviću nasilno je upao sin kandidata za gradonačelnika Dragana Jablanovića, Marko Jablanović, koji je, podsećaju, optužen za šverc i preprodaju droge, i aktivista Partije kosovskih Srba Marko Vukašinović.

- U tom trenutku u izbornom štabu nalazilo se pet aktivista SrpSke liste koji su obavljali svakodnevne aktivnosti. Prilikom napada, Jablanović i Vukašinović su davili aktiviste Srpske liste, psovali i pretili ubistvom svim prisutnima. Sve ovo zabeležile su i sigurnosne kamere koje su postavljene ispred stranačkih prostorija Srpske liste - rečeno je u saopštenju.

Navode i da se potom, supruga Marka Jablanovića, "snaja kandidata za gradonačelnika Dragana Jablanovića", zaletela kolima i udarila aktivistu Srpske liste koji je bio kod bilborda, i koji je trenutno u bolnici na pregledima.

Srpska lista najoštrije osuđuje ovaj „divljački pokušaj linča“ i izazivanja nereda, koji, u interesu oni koji žele razdor među Srbima, sprovodi porodica Jablanović i njihova minorna kriminalno-interesna grupa Partija kosovskih Srba u Leposaviću.

Srpska lista poziva nadležne organe da privedu pravdi kriminalce i huligane, ali i njihove nalogodavce. 

- Svima onima u opštini Leposavić kojima smeta jedinstvo koje želi da uspostavi naš predsednik Aleksandar Vučić Srpska lista poručuje da prestanu da napadaju i ucenjuju ljude u našoj opštini, i da prestanu da pokušavaju da spreče da srpski narod sam uređuje svoj život i gradi budućnost na Kosovu i Metohiji u saradnji sa svojom državom Srbijom - poručili su iz Srpske liste.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija