• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

18.10.2017

12:38

(FOTO) VUČIĆA U VLASOTINCU DOČEKALO 1.500 LJUDI! Otvoren novi pogon kompanije Gruner!

Politika

(FOTO) VUČIĆA U VLASOTINCU DOČEKALO 1.500 LJUDI! Otvoren novi pogon kompanije Gruner!

Podeli vest

U Vlasotincu je danas otvoren novi proizvodni pogon kompanije Gruner, a vrpcu su presekli predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koga je ispred novog pogona dočekalo više od 1.500 ljudi

U novom pogonu zaposleno je 50 radnika, te ih sada ima ukupno 480 u toj fabrici, a plan je da do 2020. godine bude primljeno još 50 radnika u novom pogonu.

informer.rs

Predsednik Vučić je sa svojim domaćinima obišao proizvodni pogon i porazgovarao sa zaposlenima, a interesovao se pre svega za uslove rada.

U okviru novog pogona otvorena je i radionica za obuku učenika sa smera industrijski mehaničar u Tehničkoj školi u Vlasotincu.

informer.rs
informer.rs

Tako će učenici u prvom razredu raditi u školskim radionicama, u drugom će dva dana nedeljno provoditi u radionici, dok će u trećem razredu u fabrici provoditi tri dana, uz novčanu nadoknadu.

informer.rs

U novoj hali proizvode se delovi od plastike, a uskoro će početi i proizvodnja delova od metala, kako za Grunerovu proizvodnju, tako i za druge fabrike.

informer.rs

Novi pogon prostire se na 3.000 metara kvadratnih, pa se Gruner u Vlasotincu danas, sa ranije izgrađenih 4.000 kvadrata, prostire na ukupno 7.000 kvadratnih metara.

informer.rs

Gruner osim u Nemačkoj i Srbiji posluje i u Indiji i Tunisu.

Na otvaranju su bili i ministar proivrede Goran Knežević i ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman, a predsednika Vučića je ispred fabrike dočekao veliki broj građana sa kojima se rukovao i kratko porazgovarao.

informer.rs

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17