• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

19.10.2017

14:40

ĐURIĆ U LEPOSAVIĆU: Srbi će pokazati da je Kosovo Srbija!

Politika

ĐURIĆ U LEPOSAVIĆU: Srbi će pokazati da je Kosovo Srbija!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za KIM Marko Đurić kazao je da će Srbi 22. oktobra, kada se na Kosovu i Metohiji održavaju lokalni izbori, svima i međunarodnoj zajednici pokazati da je Kosovo Srbija. On je kazao da je svaki građanin na Kosovu ustvari Srbija

- Treći put za šest meseci proveravaju da li nam je bitna Srbija ili želimo da budemo vezani za instutucije u kojima nemamo šta da tražimo za našu decu. Najvažniji resurs koji ovde imamo je političko jedinstvo i zato ne sumnjam u pobedu Srbije na Kosovu i Metohiji - rekao je Đurić na tribini Srpske liste u Leposaviću.

Potpredsednik kosovske Skupštine Slavko Simić kazao je da će borbu za KiM voditi još nekoliko srpskih generacija.

- Zato nam trebaju pozicije sa kojih ćemo voditi tu borbu za opstanak Srbije na Kosovu i Metohiji. Predstoji nam veliki i zajednički rad da bi ostvarili naše nacionalne interese a jedan od njih je formiranje Zajednice srpskih opština. Priština je na severu Kosova i Metohije instalirala minorne političke partije koje mrze sve srpsko i državu Srbiju - rekao je Simić.

Kandidat Srpske liste za gradonačelnika Leposavića Zoran Todić na ovoj tribini kazao je da kampanja i borba za, kako je rekao, bolji život građana traje nekoliko godina.

- Građani imaju lak izbor, ili će glasati za Srbiju i srpski narod ili za nestanak Srba na Kosovu i Metohiji. Ovi izbori podjednako su važni kako za nas koji ovde živimo, tako i za državu Srbiju - rekao je Todić.

Direktor Kancelarije za KIM Marko Đurić prethodno je otvorio vodozahvat u selu Trešnjica nadomak Leposavića. On je tom prilikom kazao da je izgradnjom ovog objekta rešen problem vodosnabdevanja Leposavića.

- Nastavićemo da ispunjavamo naš ciljeve a jedan od njih je infrastrukturni razvoj srpskih sredina na Kosovu i Metohiji. Ovaj projekat pokazuje koliko je dobro kada opština sarađuje sa državom. Nećemo stati dok ne obezbedimo bolje uslove od onih koji su ovde postojali kada je o njima odlučivala samo Priština - rekao je Đurić koji će danas posle podne obići i opštinu Zvečan.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija