• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernje Novosti

19.10.2017

23:53

SRBIJA SILA: Pored S-300 od Rusije dobijamo raketne sisteme "buk" i "pancir"?!

Politika

SRBIJA SILA: Pored S-300 od Rusije dobijamo raketne sisteme "buk" i "pancir"?!

Podeli vest

Nabavka za Vojsku Srbije sistema protivvzdušne odbrane "Buk m2" ili "pancir", biće jedna od glavnih tema sastanka ruskog vicepremijera Dimitrija Rogozina i ministra odbrane Sergeja Šojgua sa našim državnim vrhom, pišu Novosti

Osim formalne primopredaje nedavno isporučenih aviona "mig 29", očekuje se i da u Beogradu bude načelno dogovoreno i koji će PVO sistemi u budućnosti braniti naše nebo, navodi list.

Tokom razgovora sa srpskim zvaničnicima, pored nastavka vojno-tehničke saradnje, kako se očekuje, naći će se i ekonomske teme, kao i mogućnosti za jače partnersto odbrambene industrije Srbije i Rusije, pišu Novosti.

Prema saznanjima tog lista, PVO raketni sistemi ruske proizvodnje prva su želja srpske strane. 

Srbije je u Moskvu i zvanično uputila pismo čija je glavna stavka bila zainteresovanost za nabavku sistema S-300. Ova vrsta raketne zaštite, međutim, ne isključuje mogućnost kupovine nekog sistema srednjeg i kraćeg dometa, naveo je list.

Kako se prenosi, sastanak Rogozina i Šojgua sa državniom vrhom Srbije označiće i početak treće faze procesa isporuke "migova 29", a očekuje se da tih 10 aviona u sastavu našeg ratnog vazduhoplovstva dobije najmodernije radare, sisteme za upravljanje vatrom i rakete dugog dometa.
 

(VIDEO) LAZANSKI NA PINKU: Iz Rusije stiže 30 TENKOVA i 30 oklopnih vozila, a iz Belorusije JOŠ 8 MIGOVA!

(VIDEO) MIROSLAV LAZANSKI O NOVIM MIGOVIMA: Sa ovim lovačkim avionima Srbija će BITI U EVROPSKOM VRHU!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija