• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs/informer.rs

20.10.2017

09:32

(VIDEO) VESIĆ NA TV PINK: Posle svih njegovih laži i pljački, KO JOŠ MOŽE DA VERUJE ĐILASU?!

Politika

(VIDEO) VESIĆ NA TV PINK: Posle svih njegovih laži i pljački, KO JOŠ MOŽE DA VERUJE ĐILASU?!

Podeli vest

Dragan Ðilas je 2013. godine hvalio "Beograd na vodi" o čemu postoji video snimak, prethodno je 2012. godine napadao ovaj projekat, a sada mu "Beograd na vodi" ponovo ne valja, rekao je danas gradski menadžer Goran Vesić

On je gostujući na TV Pink komentarisao snimak u kome Ðilas projekat "Beograd na vodi" sa metroom označava kao jedan od najvećih gradskih projekata.

Vesić je istakao da to govori i kakava je vlast bila u to vreme. 

 - Ðilas, Šutanovac i Šapić pripadaju istoj politici. Svi oni su bili predsednici Gradskog odbora Demokratske stranke koja je u raznim periodima vodila grad. A njihova politika može da se svede na jednu rečenicu - pljačka građana - kaže Vesić.

On je podsetio da je Ðilas zadužio grad za 1,2 milijardu evra odnosno oko 700 evra po glavi stanovnika. 

 - Hvali se obdaništima, a samo porodiljama i trudnicama je ostao dužan 400 miliona dinara. Hvali se da je davao po 50.000 dinara, mi nezaposlenim porodiljama dajemo 35.000 a zaposlenim 10.000 dinara, ali im to isplaćujemo u dan, ne lažemo ih i nismo im dužni po godinu dana kao što je bio Ðilas. Tako kako je Ðilas radio možete da obećavate šta god hoćete, a da nikada ne plaćate - rekao je Vesić.

Povodom tvrdnje Ðilasa da su u njegovo vreme stručnjaci vodili javna preduzeća, Vesić je pročitao koliko je direktora imala "Gradska čistoća".

 - Ovo preduzeće je u njegovo vreme imalo generalnog direktora, zamenika generalnog direktora, dva izvršna direktora, tri pomoćnika generalnog direktora, 12 savetnika generalnog direktora, osam direktora sektora, 20 pomoćnika direktora sektora i jedno četrdesetak rukovodilaca službi. Tako je izgledalo profesionalno rukovođenje preduzećima -  rekao je Vesić i ukazao da su tada sva gradska preduzeća imala gubitak od 1,5 milijarde dinara. 

 

Tanjug

- A kad imate gubitak u javnim preduzećima to se nadoknađuje iz budžeta, to plaćaju građani. Danas ova preduzeća u Beogradu imaju dobitak od 4,5 milijardi, to se vraća u budžet, od toga se finansiraju a ta sredstva idu socijalnim kategorijama, za porodilje, trudnice, grade se obdaništa, škole. Znači ta ista javna preduzeća u vreme ovog velikog stručnjaka i tehnokrate koji zna da radi sa javnim preuzećima su pravila gubitak -  kaže Vesić.

On je podsetio na aferu podzemnih kontejnera koju Ðilas ne sme da pomene.

 - Kupljeno je 950 podzemnih kontejnera koji su zarđali i za koje je dato pet miliona evra, i još šet miliona evra za ukopavanje i za kamione koji treba da ih prazne. Sada moramo da menjamo sve te kontejnere, već smo 800 zamenili i to opet ide o trošku građana - napomenuo je Vesić.

On je istakao da se Beograd definitivno menja i da je pokrenut zamajac investicija. 

 - U ovom trenutku u Beogradu imamo preko 1.100 gradilišta, ako računamo i opštinska gradilišta, što kreira i nova radna mesta. Ova gradska vlast se ne zadužuje kao Ðilas, ali imamo novac da renoviramo fasade i parkove, a sledeće godine počinje rekonstrukcija Kneza Miloša i Trga Republike, kao i nastavak rekonstrukcije parka Ušće, koji će gondolom biti povezan sa Kalemegdanom -  naveo je Vesić i dodao da se grad više ne širi prema periferiji već se spušta na reke. 

Povodom intervjua Dragana Ðilasa za "Nedeljnik" gradski menadžer je rekao da su Ðilas, Šapić i Šutanovac bili predsednici Gradskog odbora Demokratske stranke te da oni ne mogu ponude ništa novo osim onoga što su radili do 2012. godine. 

 - Zbog toga mi je i drago što će se oni kandidovati, jer građani bez ikakvih problema mogu da vide razliku. Mogu da vide razliku u novim fasadama, u finansijskoj stabilizaciji grada, mogu da vide razliku i u broju gradilišta, u broju radnih mesta sa naše strane i afere, zaduživanje i pljačku naroda sa njihove strane -  istakao je Vesić.

On je podsetio da je nezaposlenost u Beogradu prvi put posle 10 godina spala ispod 100.000 i iznosi 89.000.

 - Nezaposlenost pada jer se u Beogradu gradi i investira se. Otvaraju se nova radna mesta, a 66.000 građana je zaposleno od početka godine i to najviše u sektoru usluga i građevinskoj industriji. Sve je to direktno povezano sa projektima koji se rade u gradu, pošto se gradi građevinska industrija ima posla, s obzirom na to da se turizam razvija, znači razvija se sektor usluga - naveo je Vesić.

POGLEDAJTE GOSTOVANJE GORANA VESIĆA NA TV PINK:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova!
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova!

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija