• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

20.10.2017

13:14

ŠARČEVIĆ: Nema sile koja može isterati Srbiju sa Kosova

Politika

ŠARČEVIĆ: Nema sile koja može isterati Srbiju sa Kosova

Podeli vest

Ministar prosvete Mladen Šarčević kazao je da Vlada Srbije vodi posebnu brigu o obrazovanju na Kosovu i Metohiji i najavio je unapređenje prištinskog Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici

- Vlada Srbije ulaže u obrazovanje na KIM i ne postoji sila koja će to promeniti. Cilj nam je digitalizacija škola i na tome radimo-  rekao je Šarčević u Leposaviću na akademiji povodom Dana opštine.

On je na ovoj akademiji kazao da se u celoj Srbiji danas obeležava Dan oslobođenja od Turaka, a da je njemu i direktoru Kancelarije za KIM Marku Đuriću pripala posebna čast da danas budu na Kosovu i Metohiji.

- Naši dedovi i očevi ostavili su nam u amanet srpski barjak koji se ovde viori. Naš narod odoleva pritiscima i izazovima da bude podeljen kako bi se ovde viorio neki drugi barjak - rekao je Đurić i poručio da "nećete ući u Leposavić i od Srba i Srbije oteti ono što je naše."

Na samom početku akademije, dok je govorio predsednik Privremenog organa u ovoj opštini, Zoran Todić u sali je nestala struja što su mnogi okarakterisali kao sabotažu od strane političkih protivnika.

- Trudimo se da uradimo sve što je do nas kako bi se opština Leposavić svrstala u red razvijenih na severu Kosova i Metohije. U tome imamo podršku Vlade Srbije i predsednika naše zemlje Aleksandra Vučića, kazao je Todić i dodao da je pred rukovodiocima ove opštine još mnogo posla.

Najboljim učenicima, studentima i pojedincima, kao i organizacijama iz ove opštine, dodeljene su novčane nagrade i priznanja.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija