• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.10.2017

21:45

TRULA KOALICIJA! Osmislili kako da osvoje Beograd - ŽUTI PRAVE DIL SA BELIM?!

Politika

TRULA KOALICIJA! Osmislili kako da osvoje Beograd - ŽUTI PRAVE DIL SA BELIM?!

Podeli vest

Dragan Đilas, Aleksandar Šapić i Dragan Šutanovac izračunali da sa Lukom Maksimovićem, zvanim Ljubiša Preletačević Beli, u Beogradu sigurno uzimaju više od 50 odsto! Taktika im je da Beli tokom kampanje napada DS, a posle izbora da naprave koaliciju

Žuti dosovski lideri Dragan Đilas, Aleksandar Šapić i Dragan Šutanovac na sve moguće načine pokušavaju da za predstojeće beogradske izbore naprave dil sa Lukom Maksimovićem, poznatijim kao Ljubiša Preletačević Beli, otkriva Informer!

Beli se bar ne folira
Njih trojica nisu ništa ozbiljniji od Belog. Jedina razlika je što se oni prodaju kao ozbiljni političari, a on se otvoreno zabavlja
Stevica Deđanski, analitičar

Kako tvrdi naš izvor, njih trojica su izračunali da je upravo Beli, kao duhovit lik koji može da privuče mnogo mladih glasača, neophodan kako bi sigurno osvojili većinu glasova.

Još nije prelomio

U tom cilju su već razradili i taktiku, prema kojoj Preletačević tokom kampanje treba da napada DS i njene satelite kako njihova saradnja ne bi bila provaljena. Međutim, kad prođu izbori, Maksimović bi sve svoje osvojene mandate pridružio žutoj koaliciji.

- Istraživanje koje su naručili pokazalo je da bi Beli mogao da osvoji oko 10 odsto glasova, a uz dobru kampanju i do čak 13 procenata. Upravo bi Preletačevićevi glasovi bili presudni za osvajanje većine i zato se Đilas, Šapić i Šule iz petnih žila trude da ga privole na saradnju. Obećali su mu "kule i gradove", ali on još nije definitivno prelomio. Predočili su mu da tokom kampanje treba što uverljivije da napada DS, kako se niko ne bi dosetio da je zapravo s njima u dilu. Time bi praktično prikupili glasove sa četiri različite liste, a onda ih združili u pokušaju da obore SNS sa vlasti - ističe sagovornik Informera.

Đilas: Ne plašim se hapšenja

Dragan Đilas je u intervjuu za "Nedeljnik" izjavio da ima informacije da mu se sprema hapšenje ako se kandiduje za gradonačelnika i dodao da ga te pretnje nimalo ne plaše.

- Ta informacija je tačna i način na koji mi je preneta govori koliko je ova vlast bahata. I koliko misle da će zauvek biti vlast. Znam šta sam i kako sam u životu radio i potpuno sam miran i spokojan - naveo je Đilas.

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić kaže da pomenuta saradnja nema nikakve veze sa njim.

- Niti znam šta rade predstavnici opozicije, niti šta rade predstavnici vlasti. Ni sa kim nisam u kontaktu. A svoj stav koji iznosim već dve godine, da ću samostalno nastupiti na gradskim izborima i da ću nakon toga, ukoliko ostvarim relevantan rezultat, razgovarati sa svima koji budu želeli da pričaju o planu za razvoj i unapređenje Beograda, nisam promenio. Dakle, samostalno idem na izbore i ni sa kim nisam razgovarao - naglašava Šapić.

Dragan Šutanovac nije odgovarao na naše pozive i poruke, dok je Dragan Đilas samo kratko prokomentarisao:

- Iz dana u dan napredujete i sve ste duhovitiji.

Sa druge strane, Ljubiša Preletačević Beli potvrđuje naša saznanja i u svom stilu kaže:

Public

mojugao

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ

FUNKCIONER SNS

Slično se sličnom raduje. Svi su oni proistekli iz istog korpusa. Ova trojica su bivše demokrate, a Beli je bio predsednik omladine "G17 plus" u Mladenovcu.

- Tačno je sve to. Đilas i ja idemo na izbore. Uz'o sam veliku lovu, pa posle izbora palim na Jamajku da kupim 30.000 hektara zemlje i sadim marihuanu - poručuje Beli.

Društvo po meri

Analitičar Stevica Deđanski tvrdi da uopšte nije iznenađen što Đilas, Šapić i Šutanovac žele i Belog u svojim redovima.

- Oni samo traže način da ne dožive potpuni debakl, a to im se sprema. Iz očaja će uraditi sve, mada ni njih trojica nisu ništa ozbiljniji od Belog. Jedina razlika je što se oni prodaju kao ozbiljni političari, a Preletačević se otvoreno zabavlja. Očigledno zaslužuju jedni druge - zaključuje Deđanski.

Misle da Radulović radi za Vučića

Đilas, Šapić i Šutanovac dogovorili su se, inače, da nemaju nikakvog kontakta sa liderom DJB Sašom Radulovićem.

- Njihov stav je da sa Radulovićem nema izborne saradnje jer, kako uglas tvrde, imaju dokaze da on radi za Vučića... Doduše, nijedan od njih nije dosad predočio te dokaze.... - ističe naš izvor.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija