• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs/informer.rs

21.10.2017

11:29

(VIDEO) VULIN ZA TV PINK: Srpska vojska je MOĆNA i može da odgovori na SVAKI IZAZOV!

Politika

(VIDEO) VULIN ZA TV PINK: Srpska vojska je MOĆNA i može da odgovori na SVAKI IZAZOV!

Podeli vest

Vojna neutralnost se poštuje kada ste moćni, vojnički jaki i tada se zna da vojna neutralnost nije oznaka slabosti nego političke odluke i opredeljenja, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

On je gostujući na Pinku rekao da će držvava nastaviti da osavremenjuje vojsku i da će srpska vojska imati sve što imaju jedinice i na istoku i na zapadu.

- Dopustili smo sebi u proteklim decenijama da drugi odlučuju u svemu za nas, pa su tako odlučivali o tome šta je naša istorija, šta treba da obeležavamo, čega treba da se stidimo, šta treba da zaboravimo, ali sad smo počeli da napredujemo. Tek sad smo počeli da radimo ono što nismo radili u prethodnim decenijama - rekao je Vulin.

- Vojnici imaju najbolju moguću opremu koju smo kupili. Sve što pripadnik specijalne jedinice Ruske Federacije, pripadnik SAD ima ili može da ima, ima i naš. I projekat 1500 nije kraj, jer postoji projekat 1500 plus. Mi ćemo nastaviti da osavremenjujemo našu vojsku i da obezbedimo da naša vojska ima sve što imaju jedinice i na istoku i na zapadu, kazao je Vulin.

- Vojsku ne možete da napravite preko noći. I ova vojska se nije oporavila preko noći. Proces je počeo 2012. godine kada je predsednik Aleksandar Vučić postao ministar odbrane. Verujem da se u čitavom društvu oseća drugačija atmosfera u vojsci. Vraćene su i povećane dnevnice, obezbedili smo solidarnu pomoć... - objasnio je Vulin i naveo primer ulaganja države u vojsku kroz projekat izgradnje stanova za sve pripadnika bezbednosnih struktura.

Tanjug

Ministar je rekao da na osnovu onoga što se može videti u štampi, Hrvati će verovatno nabavljati avione F16.

- Mi dižemo operativnu sposobnost vojske na najveći mogući nivo i vraćamo se na nivo pre NATO agresije - naglasio je Vulin.

Govoreći o poseti ministra odbrane Ruske Federacije Sergeja Šojgua na manifestaciji "Sloboda 2017", Vulin je istakao da je veoma važno što je drugi čovek Ruske Federacije došao na vežbu.

- I to govori o podršci našoj zemlji. On je podržao i politiku naše vojne neutralnosti.

Tanjug

Kad god je bilo teško Šojgu je bio tu za Srbiju i razumeo je naše potrebe i on je nesporno veliki prijatelj Srbije, rekao je Vulin.

Ministar Vulin je prokomentarisao i angažovanje generala Vladimira Lazarevića kao predavača na Vojnoj akademiji.

- Navikli smo na dvostruke aršine gde Srbi ne smeju ništa a drugi se nagrađuju za učešće u ratovima. To je velika nepravda prema srpskom narodu. O Haškom tribunalu mogli bismo pričati dugo. Njegova funkcija trebalo je da bude da pomiri strane koje su bile u sukobu a on nas je posvađao. Zašto niko nikada nije došao u Bratunac da povije glavu prema nedužnim žrtvama kao što je predsednik Aleksandar Vučić otišao u Srebrenicu? Sad treba da prihvatimo sve osude i da se stidimo sebe. Kadeti naše akademije spremaju se za rat a ne za mir. Naravno, daćemo sve od sebe da rata nikada ne bude, ali ćemo se spremati za njega. Od koga će ti kadeti da uče? Od onih koji znaju šta je rat ili od onih koji to ne znaju - zaključio je Vulin.

POGLEDAJTE GOSTOVANJE MINISTRA VULINA NA TV PINK:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija