19.01.2018.
(VIDEO) SRBI MESTO VAM JE UZ RUSE I KINEZE, NATO VAS ŽELI UNIŠTITI! Američko-nemački geopolitičar Frederik Vilijam Engdal OTKRIVA PAKLEN PLAN SAD Printskrin
novosti.rs | 21.10.2017. | 18:56

(VIDEO) SRBI MESTO VAM JE UZ RUSE I KINEZE, NATO VAS ŽELI UNIŠTITI! Američko-nemački geopolitičar Frederik Vilijam Engdal OTKRIVA PAKLEN PLAN SAD

Politika         6

Srbija će opstati, vi ste moralno poštena, izdržljiva i uporna nacija. Treba da budete iskreni u odnosima sa korumpiranom EU i da produbljujete veze sa Rusijom i evroazijskim zemljama Šangajske organizacije za saradnju, uključujući Kinu. Tu leži pozitivna budućnost i Srbije i Evrope, poručuje Frederik Vilijam Engdal (72), ugledni američko-nemački nezavisni autor i geopolitičar i dobar poznavalac istorije Balkana

Događaji u Kataloniji nisu nastali iz puke želje za samostalnošću te španske regije. Ključne katalonske političare pritiskaju nevladine organizacije koje finansiraju SAD, uključujući i one Soroševe, objašnjava u ekskluzivnom intervju Novostima Frederik Vilijam Engdal.

NATO nije dobar izbor

Pritisak za ulazak u NATO za Srbiju, po mom mišljenju, nema previše smisla, ali mnogo više ima za propali hegemon, SAD. Ako želite žrtvovati srpski nacionalni interes i vaše ljude na oltaru NATO-a, to je vaša odluka, naravno. Ali, to bi vas učinilo vojnim protivnikom vašem najsnažnijem prirodnom savezniku Rusiji

On tvrdi da je Cilj Vašingtona je da razvija haos u EU jer SAD prolaze kroz svoju najveću krizu još od 1789. godine. 

- EU sve više liči na nekadašnji Politbiro Brežnjeva koji izdaje naređenja, a ne na zajednicu suverenih država koje sarađuju na obostranu korist - nameće svojim članicama podređeni odnos, a to, generalno, nije dobro za Evropu ni za celo čovečanstvo - jasan je Engdal.

Da li bi otcepljenje Katalonije moglo da podstakne i neke druge regije u Evropi da pođu istim putem?

- Separatističkim osećanjima manipuliše se spolja, isto kao kada je Vašington manipulisao raspadom Jugoslavije, počevši od zahteva MMF-a 1989. godine. Osnovni problem država EU je ekonomija. Brisel i Berlin su izrazito loše upravljali finansijskom krizom 2007-2008. godine i kasnijom evrokrizom oko Grčke, Portugalije i Španije. Velike banke EU nisu očišćene od toksičnih dugova. Pogledajte italijanske banke i činjenicu da je Mario Dragi, šef Evropske centralne banke, Italijan i da izričito čini sve da podrži bankrotirane italijanske banke. Banke Francuske mnoge su platežno nesolventne, kao i španske banke. Ni nekada moćna Dojče banka više nije stabilna. Finansijsku politiku EU diktiraju velike banke, one što su „prevelike da bi propale" i upravo to uništava ekonomiju EU.

VESLI KLARK OTIMA SRPSKE RUDE NA KOSOVU: Čeka Tačijev mig da u posao krene sa 15 miliona dolara i zaradi milione!

U Srbiji su s negodovanjem dočekane izjave predstavnika EU da se slučajevi Katalonije i Kosova ne mogu porediti, između ostalog i zato što je Španija članica EU...

- Komentari EU o Kataloniji i Kosovu su, sa tačke gledišta međunarodnog prava, beznačajni. Kosovo je nezakonito proglašeno nezavisnim od strane Amerike a jedan od glavnih razloga su kriminalne intervencije CIA i američke vlade krajem 90-ih godina, kada je Vašington bio odlučan u svojoj nameri da uništi Srbiju kao suveren i održiv politički entitet. CIA je organizovala Tačijev OVK, koji je okupio kosovsku mafiju za međunarodnu trgovinu narkoticima. To su dokumentovale i nemačke obaveštajne službe. Madlen Olbrajt i vašingtonska administracija insistirali su na nezavisnom Kosovu kako bi izgradili svoju ogromnu vojnu bazu za kontrolu Balkana i Bliskog istoka i da spreče EU da razvije mimo NATO svoj nezavisni odbrambeni stub na osnovu Mastrihtskog ugovora iz 1993. godine.

Reuters

Iz EU Srbiji stižu sve otvoreniji zahtevi da prizna nezavisnost Kosova. Šta bi, po vašem mišljenju, srpska vlada trebalo da uradi ako bude primorana da bira - EU ili Kosovo?

- Užasno težak izbor. Ja bih to nazvao izborom između dva zla jer EU nije raj, a Kosovo je u ovom trenutku centar organizovanog kriminala. Svetski moćnici nastaviće politički pritisak na Srbiju i druge male zemlje, ali na njih ne treba gledati sa strahopoštovanjem. Svaka nacija, makar brojčano i najmanja, treba da se bori za svoj opstanak i očuvanje identiteta. Srbija će opstati, vi ste moralno poštena, izdržljiva i uporna nacija. Treba da budete iskreni u odnosima sa korumpiranom EU i da produbljujete veze sa Rusijom i evroazijskim zemljama Šangajske organizacije za saradnju, uključujući Kinu. Tu leži pozitivna budućnost i Srbije i Evrope.

BRITANCI BRUTALNO NAPALI SRBE: Nemate pravo da budete vojno neutralni!

Postoje i pritisci za ulazak Srbije u NATO, što Rusija ne podržava. Kako će se ova borba velikih sila za dominaciju nad Balkanom razvijati u narednom periodu?

Kosovo i Katalonija

Komentari EU o Kataloniji i Kosovu su, sa tačke gledišta međunarodnog prava, beznačajni. Kosovo je nezakonito proglašeno nezavisnim od strane Amerike a jedan od glavnih razloga su kriminalne intervencije CIA i američke vlade krajem 90-ih godina, kada je Vašington bio odlučan u svojoj nameri da uništi Srbiju kao suveren i održiv politički entitet.

- Pritisak za ulazak u NATO za Srbiju, po mom mišljenju, nema previše smisla, ali mnogo više ima za propali hegemon, SAD. Ako želite žrtvovati srpski nacionalni interes i vaše ljude na oltaru NATO, to je vaša odluka, naravno. Ali, to bi vas učinilo vojnim protivnikom vašem najsnažnijem prirodnom savezniku Rusiji i ujedno sprečilo da Srbija učestvuje u jednom od najperspektivnijih ekonomskih projekata u evroazijskoj inicijativi koju je započela Kina.

Kako ocenjujete ponašanje Turske i predsednika Erdogana koji ima veliki uticaj na muslimanski deo BiH, u Prizrenu, na Kosovu, pre nekoliko godina rekao je da je Turska - Kosovo i Kosovo - Turska, a ovih dana tokom posete Srbiji nudi investicije?

- Pitanje turskih budućih poteza na Balkanu moglo bi da bude rešeno između Putina i Erdogana. Turskoj je Rusija potrebnija više nego uzburkana BiH.

Kako razumete dosadašnje poteze predsednika Trampa?

- Ne mogu da kažem da ostavlja utisak mudrog političara. Pogledajte njegov kabinet - Volstrit i četiri generala vojnog industrijskog kompleksa pokreću ceo šou. Oni povlače sve poteze. Trampu preostaje samo da "tvituje". On je patetična figura koja srozava funkciju predsednika SAD. U njegovim rukama američka politika je nepredvidljiva. Sve to zajedno odaje vrlo tužnu sliku Amerike.

Ekonomske sankcije SAD i EU protiv Rusije i dalje su na snazi. Ko će prvi popustiti?

- Najveći gubitnik je EU, koja je izgubila više od 100 milijardi dolara u trgovini sa Rusijom. S druge strane, Putin je na sankcije odgovorio okretanjem ka novim tržištima prema Istoku - Kini, Aziji, BRIKS-u, Šangajskoj organizaciji za saradnju, a nedavno i ka Bliskom istoku, uključujući i izuzetno značajnu Tursku, pa čak i Saudijsku Arabiju. To je pokazatelj da su američke sankcije veliki propust jer su, praktično, podstakle Rusiju da izgradi alternativu dolaru. Američki trezor, po svemu sudeći, ima pogrešnu informaciju da je Amerika i dalje svetski ekonomski gigant. U stvari, ona je hegemon u bankrotstvu i pada velikom brzinom.

Pitanje turskih budućih poteza na Balkanu moglo bi da bude rešeno između Putina i Erdogana. Turskoj je Rusija potrebnija više nego uzburkana BiH

Kakve poteškoće predviđate novoj vladi Nemačke?

- Koalicija Merkelove napravila je fatalnu grešku otvaranjem vrata izbeglicama bez kontrole, plaćajući im sve troškove. Mnogi Nemci su to videli i van sebe su od besa. Desila se eksplozija zločina, silovanja i Nemce je to zabrinulo. Nema kontrole nad ID ili drugim teroristima koji dolaze. Zato je partija Merkelove, CDU, prošlog meseca na izborima ostvarila najslabije rezultate još od 1948. godine. Sada Merkelova pokušava da pokaže hrabro lice u izbornoj katastrofi, ali mislim da je njena harizma nestala, a lider bez harizme nije pravi lider.

SNAŽNA PORUKA RUSKOG LIDERA! Putin rekao Kolindi: KO NAPADNE SRBIJU, RATOVAĆE S RUSIJOM!

Posle nekoliko vrlo uspešnih knjiga koje ste objavili u našem regionu, pripremate svoj prvi naslov za čitaoce u Srbiji. Koja je tematika?

- Knjiga otkriva sve o dosad neispričaoj priči o tome kako su CIA i američka vlada u Reganovo vreme započele stvaranje "demokratije" pomoću nevladinih organizacija koje su postale produžena ruka CIA. U knjizi je dokumentovan neverovatan istorijski početak sa Nacionalnom zadužbinom za demokratiju, prvo u Poljskoj, uz pomoć američkog saveznika pape Jovana Pavla Drugog, da bi se podstakao Nezavisni samoupravni sindikat "Solidarnost". Pišem i kako su raspoređene američke nevladine organizacije u Ukrajini, uz podršku Fondacije za otvoreno društvo Džordža Soroša, posebno u Rusiji, gde su većinski kotrolisali Jeljcinovu vladu sve do pojave Putina koji je Rusiju obnovio. Zato određeni krugovi SAD danas mrze Putina. Knjiga otkriva i kako je CIA rasparčala Jugoslaviju prisilnim putem pod Bušom i kasnije Klintonom, finansirajući rat i hraneći ga. Pišem i o tome kako su iste američke nevladine organizacije pokušale 1989. godine uništiti vladavinu kineske komunističke partije zloupotrebljavajući studenske proteste. Knjiga dokumentuje kako su iste nevladine organizacije kreirale "arapsko proleće" i pokušale srušiti Asada u Siriji. To je priča koja hitno mora biti poznata. Zato sam je i napisao. Engleski naslov glasi: "Manifest Destiny: The Seduction of Voluntary Vassaldom".

Soroš, CIA i misija Otpora i Srđe Popovića

 

Tanjug

 

Nedavno ste objavili vrlo zanimljiv tekst "The Dishonest Career of the Remarkable Srdja Popovic" u kojem objašnjavate kako su Popović i "Otpor" uz podršku CIA proizveli petooktobarsku revoluciju u Srbiji 2000. godine, koju su finansirali Soroš i Vlada SAD. Tvrdite i da sličnu „operaciju" pokušava da sprovede u Budimpešti protiv mađarskog premijera Orbana?

- Operaciju "Otpor" Srđe Popovića protiv Miloševića finansirao je američki Stejt department desetinama miliona dolara, kao i CIA i njihove „privatne" nevladine organizacije. To su otkrili i američki mediji poput "Vašington posta". Vođa operacije "Otpor" je bio američki ambasador u Beogradu Ričard Majls. "Otpor" su obučavale američke nevladine organizacije Pentagona, poput Instituta "Albert Ajnštajn" Džina Šarpa, oni su osmislili simbol stisnute pesnice i obezbedili su 5.000 sprejeva za prskanje simbola "Otpora" širom Srbije. Takođe su obezbedili i posmatrače koje su finansirale SAD. Od tada je Popović postao globalan sa svojim američkim modelom promene, CANVAS (Centar za primenjene nenasilne akcije i strategije), koji se bespoštedno predstavlja kao nevini dobročinitelj, a zapravo radi u zemljama u kojima CIA želi da se reši nekooperativnih režima.

 


 

KOMENTARI (6)

Avatar placeholder

deda Raša

21.10.2017. | 19:36

Pa oni su nas vec unistili ali su nestrpljivi i ne mogu sacekati da nestanemo prirodnom smrcu. Malo im je Indijanaca, krenuli su na sire podrucje od svoje drzave.

Avatar placeholder

darko

21.10.2017. | 20:14

ljudi moji ajde da koristimo zeolit neutralisemo 90posto zracenja iskoristimo ovaj dragulj prirode oslonimo se na ruse i kineze a takodje i na indijce jer njihove i medicine i tehnike i industrija su ekstra a od zapada nema bas puno vajde sve nam uzimaju rude,vodu njihove banke treba kao island proterati i svoje da rade tj nase ,jer kad je island proterao strane banke preporodio se...

Avatar placeholder

Nonsense

21.10.2017. | 20:57

Опште је познато да Англосаксонци мрзе Русе и Србе, чак су инсталирали и лабораторију у Одеси за уништење наших гена преко наивних Украјинаца, биолошки рат је следећи фронт борбе између Запада и Истока, тј. нас и њих.

OSTAVI KOMENTAR

Ime*

Komentar
Koliko je tri plus pet?
Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]

 Vreme
Beograd 2°  
clear sky
2°C
Beograd
 • Beograd
  clear sky
 • Novi Sad
  clear sky
 • Niš
  -4°
  clear sky
 • Subotica
  scattered clouds
 • Zrenjanin
  clear sky
 • Klek
  clear sky
 • Kula
  clear sky
 • Sombor
  clear sky
 • Vrbas
  clear sky
 • Vranje
  -6°
  clear sky
 • Prokuplje
  -4°
  clear sky
 • Leskovac
  -4°
  clear sky
 • Arilje
  -2°
  clear sky
 • Kraljevo
  -5°
  clear sky
 • Apatin
  clear sky
 • Vlasotince
  -4°
  clear sky
 • Pirot
  -4°
  clear sky
 • Inđija
  clear sky
 • Loznica
  -1°
  few clouds
 • Grocka
  clear sky
 • Kovin
  clear sky
 • Ruma
  clear sky
 • Kladovo
  -10°
  few clouds
 • Novi Pazar
  -9°
  clear sky
 • Jagodina
  -5°
  clear sky
 • Ivanjica
  -2°
  clear sky
 • Titel
  clear sky
 • Ub
  clear sky
 • Bor
  -8°
  clear sky
 • Nikinci
  clear sky
 • Batajnica
  clear sky
 • Surdulica
  -7°
  clear sky
 • Ralja
  clear sky
 • Zlatibor
  clear sky
 • Popinci
  clear sky
 • Kosjeric
  -2°
  clear sky

Štampano izdanje

Anketa

Da li CIA zna ko je ubio Olivera Ivanovića?