• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Embargo.rs

23.10.2017

12:09

EMBARGO.RS: Aleksandar Šapić ukrao humanitarnu Fondaciju opštine Novi Beograd?!

Politika

EMBARGO.RS: Aleksandar Šapić ukrao humanitarnu Fondaciju opštine Novi Beograd?!

Podeli vest

Gradonačelnika Beograda, Sinišu Malog razapinjali su na "krst srama" pojedini opozicioni mediji sa lažnom pričom i falsifikovanim dokumentima, "kako negde tamo, u Bugarskoj, na obali mora, ima u vlasništvu na desetine apartmana"?! I kad se posle višemesečne mučne situacije po njega i njegovu porodicu, političko–poslovno okruženje, ispostavilo da je sve bila laž i nameštaljka – ni javno izvinjenje nije dobio! Raznosači neistina i kleveta nisu ni pocrveneli od stida i srama, piše portal Embargo.rs

E, sad se pitamo mi, kojima je još stalo do istine u medijima, šta bi bilo da se desilo nešto što je portalu Embargo dokumentovano poslato pre neki dan! Doslovce citiramo našeg čitatelja – saradnika u borbi protiv korupcije i diskriminacija svih oblika i boja:

Embargo.rs

"Kakvi bi bili komentari da se kojim slučajem desilo da je Skupština grada Beograda osnovala Fondaciju i da je posle dve godine gradonačelnik Beograda rekao: „Pa lepo radi ova fondacija, sakupila je preko 2 miliona evra i prebacio je na svoje ime da on upravlja sa 2 miliona evra“!?

Embargo.rs

A, zatim dodaje i ovo:

"Upravo to je uradio Aleksandar Šapić. Humanitarnu fondaciju Novi Beograd koju je osnovala Skupština opštine Novi Beograd prepisao je na svoje ime. Tako je mogao da prepiše i neku drugu opštinsku imovinu npr. neki lokal i slično. Dešavalo se i ranije da neko pokrade pare iz nekih fondacija ali da neko ukrade celu Fondaciju, to je do sada bilo nezabeleženo. To je uspelo samo Aleksandru Šapiću…"

Pozdrav,M.J.

Na naše insistiranje da dobijemo još neki podatak, da bi bili što sigurniji u tvrdnje našeg čitaoca sa interneta, dobili smo poruku sledeće sadržine od istog autora ove šokantne tvrdnje:

Embargo.rs

"Prvo ime fondacije je bilo Humanitarna fondacija Novi Beograd. Zatim je otvorio svoju fondaciju Humanitarna fondacija „Budi human – Aleksandar Šapić". Onda je fondaciju Novi Beograd pripojio svojoj fondaciji Budi human i kad je to završio onda je fondaciju Novi Beograd ugasio i nastavio da radi sa svojom fondacijom Budi human, a zadržao sve plate i korisnike iz opštinske Fondacije kao i adresu Fondacije.

U izvodima iz APR-a možete da vidite da je direktorka fondacije „Budi human“ u isto vreme i direktorka praktično ugašene opštinske firme Centar za razvoj i lokalnu ekonomiju Novi Beograd!? Odnosno, prima platu u opštini, a radi u njegovoj privatnoj Fondaciji. I ostali zaposleni u Fondaciji primaju opštinske plate!? To je slučaj i sa njegovim plivačkim klubom naSC „11.april“, kao i političkim Udruženjem „ Za naš grad“. Svi praktično rade u njegovim privatnim firmama, a plate primaju u opštini…

Tragom ovih šokantnih informacija o načinu na koji nam deli humanitarne lekcije predsednik opštine Novi Beograd, Aleksandar Šapić portal Embargo je proverio na sajtu APR-a navode našeg čitaoca i shvatio da je, na žalost prevarenih sugrađana sa Novog Beograda – uglavnom sve tačno!!!

Embargo.rs

Postoji u izvodu APR-a  zabeležba o pripajanju humanitarne organizacije Novi Beograd, čiji je osnivač i stopostotni vlasnik opština Novi Beograd  Šapićevoj „Budi human“ iz prošle godine, čime je opštinska organizacija prestala da postoji!

Tačno je, da je osoba koja je bila direktor/zastupnik opštinskog Centra za razvoj i lokalnu ekonomiju, Ljiljana Kuzmanović Vujaković postala isto to u Šapićevoj  humanitarnoj organizaciji „Budi human“!!! Verovatno je i tačno, da  ona upravo zbog toga prima platu u opštini, a radi privatno poslove Aleksandra Šapića…

Embargo.rs

Tačno je i da je izgleda samo fiktivno ostao  da postoji Centar za razvoj i lokalnu ekonomiju Novi Beograd, ali se pitamo kako je moguće da ista osoba u isto vreme bude zastupnik (upravitelj)-direktor i ovog Centra i Šapićevog „Budi human“!? Tu nešto opasno „smrdi“, baš kao i priča o preuzetim parama… Centar za razvoj i lokalnu ekonomiju Novi Beograd, prema podacima APR-a je imao u Fondu milionski iznos, ali nema traga kako je to prešlo na račun Šapićeve organizacije „Budi human“, što tvrdi naš čitaoc!?

Takođe, zbog toga što informativna služba opštine Novi Beograd  funkcioniše  izgleda samo prema medijima koji hvale njihovog „velikog vođu“ – nismo u mogućnosti da proverimo da li zaposleni u Šapićevoj humanitarnoj organizaciji „Budi human“ platu primaju u opštini, a rade njegove  privatne poslove, koji nemaju baš nikakve veze sa mestom predsednika opštine! Osim, što je sve u funkciji jačanja lika i dela velikog vođe, ali o trošku države, naravno?!  Isto važi i za „njegov plivački klub“ kao i za političko Udruženje „Za naš grad“…


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
cvijić aleksa

pre 6 godina

e gavro opljačkali ste i bečej niste vi igrali što volite bečej nego ste uzimali koliko hoćete para itd a to si nastavio i u beogradu diplomu si dobio na livadi pašnjaku ali svemu dođe krajjjjjjjjjjjjjjjjjjjj j j j j j j

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija