• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vesti-online.rs

23.10.2017

20:01

MNOGO SMO OPASNI! BRISEL SE PLAŠI SRBIJE! Naša zemlja na listi top 10 država koje najviše ugrožavaju EU!

Politika

MNOGO SMO OPASNI! BRISEL SE PLAŠI SRBIJE! Naša zemlja na listi top 10 država koje najviše ugrožavaju EU!

Podeli vest

Britanski portal "Ekspres" objavio je listu od 10 zemalja koje, kako navode, trenutno najviše ugrožavaju Evropsku uniju - među njima je i Srbija

Kako navode, Evropska unija zapala je u krizu nakon niza nacionalnih izbora koji su otkrili rastući evropskepticizam zbog kojeg bi pojedine zemlje mogle da napuste EU.

Oni ističu da su "glasači širom Evrope odbili principe i politike EU zbog populističkih ideala", kao i da u Briselu strahuju da je Bregzit izazvao talas niz anti-EU stavova koji su tek sada izbili na videlo.

Među zemljama (ili delovima Evrope) koje prema njihovim viđenjima ugrožavaju EU su: Francuska, Holandija, Nemačka, Skandinavija, Austrija, Italija, Češka, Poljska, Mađarska i - Srbija.

- Iako Srbija nije članica, njena želja da postane deo EU oslabljena je ponašanjem Unije prema katalonskoj krizi. Srpski lider Aleksandar Vučić optužio je Brisel za dvostruke standarde vrlo različitog stava EU prema separatističkim krizama na Kosovu i u Kataloniji. Takođe, Srbija ima snažne veze sa Moskvom i odbila je da Rusiji nametne sankcije nakon aneksije Krima 2014. godine - piše "Ekspres".

- Ekspres kao najnedavniji problem za EU ističe izbore u Češkoj tokom vikenda na kojima je pobedu odneo proruski milijarder Andrej Babiš. Babiša nazivaju "češki Tramp", a osvojio je 29,6 odsto glasova. Osim toga, desničarska Sloboda i direktna demokratija koja želi da Češka napusti EU i "zaustavi islamizaciju zemlje - osvojila je 10 odsto glasova.

(VIDEO) SRBI MESTO VAM JE UZ RUSE I KINEZE, NATO VAS ŽELI UNIŠTITI! Američko-nemački geopolitičar Frederik Vilijam Engdal OTKRIVA PAKLEN PLAN SAD

Oni navode i da evropski lideri pokušavaju da usvoje jedan front oko Bregzita, glasači ipak nastavljaju da izražavaju nezadovoljstvo Evropskom unijom.

Kako navode, zbog toga je sve više evropsketičnih i populističkih partija širom Evrope.

SNAŽNA PORUKA RUSKOG LIDERA! Putin rekao Kolindi: KO NAPADNE SRBIJU, RATOVAĆE S RUSIJOM!

Kao primer navode AfD u Nemačkoj koja je osvojila 13 procenata na izborima za Bundestag, dok je na izborima u Austriji najbolji rezultat imao evroskeptik Sebastijan Kurc (on će najverovatnije u koaliciju sa ekstremnim desničarima iz FPO).

SRBIJI JE MESTO UZ SAD I EU, A NE SA RUSIJOM! Američki senator poručuje da Vašington pažljivo prati šta rade Beograd i Moskva!

Takođe, izbori u Francuskoj i Holandiji pod pažnju javnosti doveli su Marin le Pen i Gerta Vildersa, dok rastu tenzije između Poljske i EU nakon izbora Andžeja Dude za predsednika 2015. godine.

Osim toga, oni kao pretnju EU vide i mađarskog predsednika Viktora Orbana, kao i više pokreta koji su protiv EU u Skandijaviji i Italiji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
deda Raša

pre 6 godina

Nije to nikakva Unija koja strepi od svojih clanica. Rasturajte se na vreme.

opet ja

pre 6 godina

Nista mi nije jasno! Ko onda ne ugrozava EU ? Kada se izuzmu navdene zemlje ostaje Luksenburg, pribalticke ex SSSR drzave i ostale evropske sile. koja glupost !

Ivana

pre 6 godina

Ono kao, sve je ugrožavaju, ali ove najviše. Hehe

Nikola55

pre 6 godina

Da li je to možda bio razlog da Velika Britanija napusti EU? Pa šta su za njih onda Škotska, Severna Irska, ....? Počistite Gospodo prvo svoje dvorište od smeća, pa onda gledajte u tuđe!

ajajaoj

pre 6 godina

najbolji su oni koji su je vec rasturili kad pokazuju prstom na druge. Kod nas se taj stav nadje samo kod podmostusa. Šta bi tek rekli za nas da smo radili sta i oni.

RINGISPIL

pre 6 godina

Kupleraj koliko ja znam ne moze da se zove UNIJA. Drugo koga boli k...c sta pise engleski portal? Trece cak i aboridzini znaju kome odgovara slaba razjedinjena evropa, stoga ovi engleski lakeji neka otvoreno kazu ako imaju muda sta to radi njihova bratija preko okeana i ko to finansira ne vladine organizacije po svetu da ruse legalne vlasti. Cak je i Spanija zrtva velikog brata.

miiki

pre 6 godina

Ne gospodo,najveci problem EU je vazalsko ponasanje prema Americi,treba da se okrenete Evropi i svojim prvim komsijama,nemoguce je da vam oni (Ameri)zeli vise dobroga nego Drzave i ljudi koji zive nepostredno pored Vas!Po ovome sto pricate pola Evrope je protivnik istoj toj Evropi....deluje morbidno!Jadna Brianija,koja i dalje zivi u mislima da je neka sila,je dala sebi za pravo da izadje iz EU jer zeli da se postavi prema toj istoj unija isto kao i SAD,samo sto ona glumi veliku silu a SAD to zaista jesu....nisu vise u obavezi da prate politiku EU vec sebe pozicioniraju kao buducu stranu u nekim pregovorima o necemu,mozda i novom miru i podeli Sveta,uvek su znali da igraju kako treba,samo sto sada pored Nemacke trpaju u isti kos i druge zemlje EU!mnogi od zemalja clanica to uvidjaju i ne zele da ucestvuju u preraspodeli dobrih i losih,nego zele nezavisno da sacekaju konacno resenje.....Eu je ta koja moze da se postavi kao treca sila izmedju Rusije i SAD,vodeci racuna o svim svojim clanicama i drzavama kandidatima,hocu reci treba da imaju svoju politiku i svoj glas u Svetu,dosledan,i jasan,a ne dvostruke arsine,kao sto je primer Kosova i Katalonije

sinisa

pre 6 godina

Sto se pre rasturite bice bolje po Vas u suprotnom bice haosa....

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija