• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs

24.10.2017

21:30

UCENA NEĆE PROĆI! I PUTINU DOSTA HOJTA JIA: Ameri, ne mešajte se u SARADNJU SRBIJE I RUSIJE!

Politika

UCENA NEĆE PROĆI! I PUTINU DOSTA HOJTA JIA: Ameri, ne mešajte se u SARADNJU SRBIJE I RUSIJE!

Podeli vest

SAD ne bi trebalo da se mešaju u saradnju Srbije i Rusije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije u komentaru na izjavu pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Hojta Brajana Jia

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije navelo je da je Ji, koji je 23. i 24. oktobra posetio Beograd, dozvolio sebi niz provokativnih izjava usmerenih na podrivanje rusko-srpske saradnje. 

Američki diplomata je grubo tražio od Beograda da preispita svoju saradnju sa Rusijom i fokusira se isključivo na približavanje Evropskoj uniji. 

On je takođe neprimereno emocionalnim izrazima govorio protiv davanja imuniteta i privilegija Rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu.

MOSKVA NIJE SMELA POVUČE 650 VOJNIKA SA KIM, TREBALO JE DA IH POŠALJE JOŠ: General Ivašov smatra da je napravljena VELIKA GREŠKA!

- Podsećamo da Sjedinjene Američke Države nisu članice Evropske unije i verovatno zbog toga ne znaju da mnoge članice EU u velikom obimu sarađuju sa Rusijom na obostrano korisnoj osnovi. Niko ne bi trebalo da ometa Srbiju da se pridržava istih pristupa, polazeći od svojih nacionalnih interesa - ističe se u dokumentu.

ŠOK U SARAJEVU! ERDOGAN IZRIBAO IZETBEGOVIĆA: Nema više rušenja Republike Srpske i Srbije!

Što se tiče Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu, Ministarstvo navodi da se Amerikanci izgleda pretvaraju da ne znaju o pomoći koju Centar već nekoliko godina pruža Srbiji i drugim zemljama u regionu, uključujući i članicama EU i NATO-a, u prevazilaženju posledica prirodnih katastrofa i katastrofa izazvanih ljudskom rukom, kao i obuci relevantnih stručnjaka.

(VIDEO) SRBI MESTO VAM JE UZ RUSE I KINEZE, NATO VAS ŽELI UNIŠTITI! Američko-nemački geopolitičar Frederik Vilijam Engdal OTKRIVA PAKLEN PLAN SAD

- Između ostalog, izvršeno je deminiranje srpske teritorije, otkriveno je i likvidirano hiljade eksplozivnih predmeta koji su ostali nakon bombardovanja NATO-a 1999. godine, uključujući i municijom sa osiromašenim uranijumom. Pozivamo naše američke kolege da ne nameću svoje neprijateljske ideološke stereotipe koji podrivaju temelje međunarodne stabilnosti i saradnje na Balkanu i u Evropi u celini - navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mara

pre 6 godina

Da li mi znamo kome se pravdamo,zlocincima koji su nas bombardovali i zatrovali  uranijumom,kakvu oni smelost i obraz imaju da nam jos naredjuju sa kim cemo da saradjujemo na prijateljskim osnovama,zasto sa njima uopste saradjujemo,i zasto ga prima i Predsednik i Premijer,zar nije mogao neki ministar npr. za sport ili kulturu da ga primu i time da mu se jasno stavi do znanja gde mu je mesto i kako ga mi tretiramo. Ignorisite tu gamad da im bude sramota da dolaze u Srbiju ako vide da ih niko ne zaruzuje.\n

Znalac

pre 6 godina

Nemoze se na dvije stolice sjediti...tako jednostavno a sve ostalo je magla...srbi odlucite se konacno!!!

OMG

pre 6 godina

Нећемо са фашистима и усташама сигурно.

Spasibo Putin

pre 6 godina

Цар је љут! Коосоки бежи у Фашингтон и не враћај се!!!

SARA

pre 6 godina

KO CE NAS ZASTITI ??? KO\nSAMO RUSIJA BELORUSIJA KINA.\nZATO AMERI DOSTA JE TE PRETNJE SAMO BIH HTELI RATIVE.\nDOSTA SKOTOVA ITD.\n

Ljubo

pre 6 godina

Sve je ovo vise nego dobro .samo daje jos veci razlog za popularnost Rusije ,ne samo u Srbiji ,nama Srbima - pravoslavcima vec i mnogim drugim narodima .Iz minut u minut Ameri postaju jos vise omrzeni kao nacija ...

Rodoljub

pre 6 godina

Nisu Hojt i njegova Amerika članovi EU/DU,ali nije im po volji da Srbija, ako već zapinje i hoće u tu Evropsko-demonsku uniju koja je produžena ruka Amerike, mora da odbaci Rusiju i definitivno se ukopa do bezizlaznosti.Međutim tu se mora i narod pitati jer je u suprotnom diktatura.Ajde što je taj Hojt razgovarao sa premijerkom i opozicijom,ali ostaje nejasno što je razgovarao sa Zoranom M.i kakvu ulogu glumi ona kod Hokija.

posmatrac sa severa

pre 6 godina

I onda kazu da smo mala drzava i mali narod. Pa sto nas non stop ucenjuju, obilaze sto stalno prate sta se u nasoj drzavi rade. Veovatno kad bi se pozabavili sami sobom umrli bi za dva dana videvsi koliki su monstrumi. Jos oni ne poznaju dusu Srpskog coveka, slobodarsku i prkosnu. Srbi su u boj isli sa pesmom a na streljanje sa verom i pesmom zato i kazu da smo nebeski narod. Ne bojimo se umreti za pravdu, ne zelimo zivot sa fasistima.

Milorad

pre 6 godina

Nista ne brigaj, Tramp ce se jos pokazati veci Srbin od Srbalja, to je bar jasno kao sto sunce sja.

Micko SRB

pre 6 godina

Ako rusi ne mogu dobiti privilegije, treba onda ukinuti i onu sramnu odluku podguznih buva, o slobodnom prolazu americke vojske preko nase teritorije i to pod hitno

ČITATELJKA

pre 6 godina

Mađari, Poljaci, Rumuni, Bugari, Estonci, Letonci i ostali koji su u vrme SSSR bili pod Rusijom, shvatili su gde i kod koga treba da potraže spas posle raspada SSSR a Srbija to još nije shvatila, pa uporno želi da neguje prijateljstvo sa Rusijom.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17