• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.10.2017

19:20

ČEKA SE KRUNSKI DOKAZ! Istraga ubistva Jelene Marjanović NA VAŽNOJ PREKRETNICI - Tužilac ima još 10 svedoka protiv Zorana!

Politika

ČEKA SE KRUNSKI DOKAZ! Istraga ubistva Jelene Marjanović NA VAŽNOJ PREKRETNICI - Tužilac ima još 10 svedoka protiv Zorana!

Podeli vest

U policiji i tužilaštvu tvrde da imaju čvrste dokaze da je Zoran Marjanović umešan u ubistvo supruge! U pritvoru ostaje najmanje do marta, dok se ne saslušaju svi svedoci i završe veštačenja

Tužilaštvo će u istrazi protiv Zorana Marjanovića naložiti dodatna veštačenja i saslušati još najmanje deset svedoka, potvrđeno je juče Informeru.

Sve to trebalo bi na kraju da dovede do čvrstih materijalnih dokaza da je Zoran direktno umešan u ubistvo svoje supruge Jelene 2. aprila 2016. u Borči. U tužilaštvu i policiji očekuju da će cela istraga biti završena do marta, do kada će Zoran najverovatnije biti u pritvoru. Nakon toga trebalo bi da bude podignuta optužnica, a sredinom 2018. i da počne suđenje.

Godinu i po dana

radili na slučaju
Policija i tužilaštvo su skupili čvrste dokaze protiv Zorana. Pa, da tih dokaza nema, ne bi ga ni hapsili posle godinu i po dana istrage

Izvor iz istrage

Na drugoj strani, Zoranovi advokati i dalje su uvereni da tužilaštvo i policija nemaju nikakav konkretan dokaz i tvrde da optužba protiv njihovog klijenta sigurno pada!

Imena su tajna

Informerovi izvori iz tužilaštva i policije priznaju da dosadašnji svedoci, koji su saslušani, nisu bili od velike koristi optužbi.

- Ti svedoci su dosad zaista više išli naruku advokatima odbrane, ali nije ni bilo očekivano da bude drugačije, budući da su saslušavani članovi porodice Zorana Marjanovića, zatim njegov prijatelj policajac, porodična kuma Vera Vukomanović i još neki ljudi koji zaista nisu mogli imati direktna saznanja o ubistvu. Međutim, sada dolazimo do prekretnice, kada bi trebalo da se čuju svedoci koji bi mogli imati dosta toga da kažu, a biće završena i kompletirana veštačenja koja Zorana direktno dovode u vezu sa ubistvom - kaže naš sagovornik iz Višeg tužilaštva. On dodaje da se planira saslušanje još najmanje deset svedoka.

- Ne mogu zasad poimence da ih navedem, ali mogu samo da kažem da oni u velikoj meri potvrđuju sumnje zbog kojih je osumnjičeni Marjanović u pritvoru. Njihove izjave, koje bi trebalo da budu date u narednom periodu, sigurno će razjasniti mnoge nedoumice u ovom predmetu. Napominjem da su policija i tužilaštvo, nezavisno od saslušanja svedoka, sakupili čvrste materijalne dokaze koji ukazuju na Zoranovu umešanost u zločin, jer ga u suprotnom ne bi hapsili posle godinu i po dana. Pa niko u policiji nije lud da se igra sa ovako ozbiljnim slučajem! - rekao je naš izvor. Osim toga, napominje on, tužilaštvo će zahtevati da se uradi još nekoliko dodatnih veštačenja, koja bi takođe trebalo da "zacementiraju" optužnicu.

Advokat Savić: Nisu jasni potezi tužilaštva

Advokat Predrag Savić, punomoćnik Teodore Krsmanović, sestre od strica ubijene pevačice Jelene Marjanović, kaže da mu za sada nisu jasni potezi tužilaštva.

- Tužilac je dosada saslušavao svedoke koji ili nemaju šta da kažu ili to neće da kažu. Vrlo je čudno zašto sve ovoliko traje. Mogu slobodno da kažem, mada nisam video predmet koji je pred tužiocem, da sve do sada urađeno vodi ka tome da Zoran Marjanović bude oslobođen. U tom smislu se potpuno slažem sa kolegama koji zastupaju Marjanovića, da su dokazi koje tužilaštvo poseduje vrlo tanki i da od optužnice nema ništa... - sumnjičav je Savić.

On podseća da tužilaštvo ima zakonski rok od šest meseci da podigne optužnicu, ali da se to u praksi često ne poštuje.

- Kada je reč o Marjanovićevom pritvoru, postoji ustavno ograničenje po kom to može trajati šest meseci. Ili se podiže optužnica ili se osumnjičeni pušta na slobodu - kaže ovaj advokat.

Na drugoj strani, advokat Aleksandar Zarić, jedan od petorice Marjanovićevih branilaca, objašnjava da istražni postupak protiv njegovog klijenta može da traje pola godine pre eventualnog podizanja optužnice, što direktno zavisi od dokaza kojima tužilaštvo raspolaže.

- Tih pola godine je neki zakonski okvir u kom bi trebalo da budu saslušani svi predloženi svedoci i predočeni dokazi koje je policija sakupila i prosledila tužilaštvu. Koliko sam informisan, tužilaštvo zaista namerava da sasluša još desetak svedoka, a potom slede veštačenja. Odbrana zasad nije predložila nijednog svedoka, dok ne vidimo da li će za to biti potrebe... - ističe Zarić za Informer.

Suđenje dogodine

S obzirom na to da je naredba o sprovođenju istrage protiv Marjanovića izdata 15. septembra, kada mu je i određen pritvor, krajnji rok za okončanje istražnog postupka je 15. mart sledeće godine. Ukoliko tada bude podignuta optužnica protiv njega, branioci imaju pravo žalbe na nju u roku od 15 dana. Zatim, tek ako optužnica bude potvrđena, zakazuje se početak suđenja.

U konkretnom slučaju, sudski postupak bi mogao da krene najranije krajem aprila ili u maju, a verovatno na leto sledeće godine. Da li će Marjanović i posle toga biti zadržan u pritvoru, takođe je neizvesno. Branioci će, u svakom slučaju, po isteku svakog produženja pritvora do 30 dana tražiti da se on brani sa slobode, odnosno iz kućnog pritvora.

Marjanoviću je, inače, pritvor određen zbog uznemirenja javnosti, a s obzirom na ogromno interesovanje medija za ovaj slučaj, teoretski bi mogao ostati iza rešetaka sve do presude.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija