• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lazarevac.rs

25.10.2017

15:01

LAZAREVAC: Potpisan ugovor za završetak porodilišta

Politika

LAZAREVAC: Potpisan ugovor za završetak porodilišta

Podeli vest

Predsednik gradske opštine Lazarevac Bojan Sinđelić potpisao je danas ugovor o izvođenju radova na završetku objekta vanbolničkog porodilišta u Lazarevcu u krugu Doma zdravlja "dr Đorđe Kovačević“. Potpisnici navedenog ugovora pored Gradske opštine Lazarevac je Grad Beograd, ali i Ministarstvo privrede koje će izdvojiti značajna sredvsta za završetak porodilišta u Lazarevcu.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je državni sekretar Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Bojan Stević i predsednik Skupštine gradske opštine Lazarevac Tomislav Rikanović.

- Danas je veliki dan za građane Lazarevca, posebno za buduće mame, naše sugrađanke, ali i za naše komšije iz susednih opština. Potpisivanjem ugovora o završetku izgradnje celokupnog objekta vanbolničkog porodilišta dobiće se jedinstven i savremen objekat kakav na teritoriji grada Beograda nije izrađen u proteklih četrdeset godina. Izradnja ovakvog objekta je san svake vlasti, a mi ćemo uz veliku podršku i pomoć Grada Beograda, Vlade Republike Srbije odnosno Ministarstva privrede, Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i državnog sekretara Bojana Stevića uspeti da u narednoj godini ispunimo obećanje dato našim građanima na početku mandata i završimo radove na ovom objektu - rekao je ovom prilikom Bojan Sinđelić predsednik gradske opštine Lazarevac.

Ogroman doprinos, činjenici da Ministarstvo privrede, po ranije raspisanom javnom pozivu opredeljuje nedostajuća sredstva opštini Lazarevac za završetak porodilišta dao je i državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević.

- Moram istaći da sam izuzetno ponosan što prisustvujem jednom ovakvom događaju, potpisivanju ugovora o završetku celokupne izgradnje porodilišta na teritoriji opštine Lazarevac, čime rukovodstvo gradske opštine Lazarevac na čelu sa predsednikom opštine Bojanom Sinđelićem pokazuje kako se bori za svoju opštinu i za kvalitetniji život svojih sugrađana. Posebno bih napomenuo da je Vlada Republike Srbije pored sredstava koje je opredelila za završetak porodilišta u Lazarevcu opredelila i sredstva za postavljanje rasvete na Sportskom centru „Kolubara“, sredstva za kompletnu rekonstrukciju stolarije u objektima Predškolske ustanove „Rakila Kotarov Vuka“, kao i rekonstrukciju stolarije i fasadu na objektu glavne zgrade Doma Zdravlja „dr Đorđe Kovačević“ u Lazarevcu - rekao je Bojan Stević državni sekretar Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i iskoristio priliku da se još jednom zahvali gradu Beogradu i Ministarstvu privrede što su prepoznali i razumeli probleme u Lazarevcu i izdvojili sredstva za opštinu Lazarevac.

Svoje zadovoljstvo, zbog potpisivanja ovog ugovora i realizacije još nekoliko projekata na teritoriji GO Lazarevac iz sredstava Ministarstva privrede ovom prilikom je izrazio i predsednik Skupštine gradske opštine Lazarevac Tomislav Rikanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija