• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

26.10.2017

11:47

KNEŽEVIĆ: Srbija najprivlačnija stranim investitorima, uloženo više od 400 miliona evra!

Politika

KNEŽEVIĆ: Srbija najprivlačnija stranim investitorima, uloženo više od 400 miliona evra!

Podeli vest

Srbija je na forumu u Beču proglašena za zemlju koja je najviše uradila na reformama u privlačenju stranih investicija i u protekle dve godine, investitori su uložili više od 400 miliona evra i otvoreno je 24.000 novih radnih mesta, izjavio je danas ministar privrede Goran Knežević

- Ono što je posebno važno, mi našom politikom rada sa investitorima praktično radimo i na regionalnom razvoju, jer te investicije nisu stigle samo u Beograd i Novi Sad, nego su dale novi život, novi impuls Žitorađi, Lebanama, da ljudi tamo ostaju, da se zapošljavaju, da rade - rekao je Knežević za Tanjug.

Na tome se neće stati i to nije kraj, izričit je ministar, koji kaže da će srpska politika ekonomskog razvoja u narednim godinama biti još intenzivnija i da će se, osim na privlačenju stranih investicija, raditi na tome da naši domaći investitori imaju mnogo veću šansu da ulažu u Srbiju i da dobijaju podsticaje, kao što dobijaju svi ostali strani investitori.

Sa druge strane, Knežević kaže da će se raditi na poboljšanju uslova poslovanja i podseća da je za prethodne dve godine Srbija napredovala za 44 mesta Duing biznis listi i podvlači da se tu neće stati.

- I taj pravni okvir ćemo da širimo i da omogućavamo još bolje uslove poslovanja. Radićemo i na onome što nažalost moramo da radimo, a to su naša javna preduzeća, koja su još državna preduzeća, završetak privatizacije, ali to je jedan vrlo značajan korak i ono što je možda i najvažnije, što je dalo najbolje efekte, to je razvoj malih i srednjih preduzeća - rekao je ministar.

Prema njegovim rečima, Srbija je u prošloj godini imala rast zaposlenosti za više od 30.000 radnih mesta i to je dovelo do toga da nezaposlenost, koja je pre nekoliko godina bila 26 odsto, padne na 11,8 odsto, što, ocenjuje, omogućava našim građanima da bolje žive i da imaju veći standard, a to je, podvlači, “naravno cilj svih nas u ovoj zemlji”.

- Srbija je na dobrom putu i danas je politički i ekonomski stabilna zemlja. O tome govore svi makroekonomski pokazatelji, od rasta društvenog bruto proizvoda, do smanjenja stope nezaposlenosti, budžetskog suficita, našeg rasta izvoza. Naravno, o tome govore i sve relevantne institucije u zemlji i inostranstvu, Fiskalni savet, MMF, a juče je stigla jako lepa vest, Srbija je na forumu u Beču proglašena za zemlju koja je najviše uradila na reformama u privlačenju stranih investicija - rekao je Knežević.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija