• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

26.10.2017

11:51

PREDSEDNIK VUČIĆV za očuvanje dinamike i formata sednica SB UN o KiM!

Politika

PREDSEDNIK VUČIĆV za očuvanje dinamike i formata sednica SB UN o KiM!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i šef Unmika Zahir Tanin razmotrili su danas aktuelnu političku i bezbednosnu situaciju na KiM uoči sednice Saveta bezbednosti UN sredinom novembra, a Vučić se založio za očuvanje postojeće dinamike održavanja i formata sednica u tom telu svetske organizacije

Na predstojećoj sednici će biti predstavljen tromesečni izveštaj o radu UNMIK.

Vučić je naglasio da je rad UNMIK veoma važan za Srbiju, jer je Misija UN, na osnovu Rezolucije 1244, garant statusne neutralnosti međunarodnog prisustva na Kosovu i Metohiji.

Takođe je rekao da je međunarodno prisustvo na KiM značajno za primenu dogovora postignutih u okviru Briselskog dijaloga.

Tanjug

Predsednik Vučić je dodao da je u poslednje dve godine na Kosovu i Metohiji zabeleženo manje incidenata na etničkoj osnovi nego ikada i još jednom ponovio da srpsko rukovodstvo ceni zalaganja Misije UN, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Republike.

Dvojica sagovornika su razmotrili i načine kako UNMIK, u okviru svog mandata, može da doprinese rešavanju konkretnih pitanja sa ciljem unapređenja svakodnevnog života Srba, Albanaca i drugih na KiM. 

Tanjug


Šef UNMIK Tanin je ukazao na neophodnost nastavka dijaloga Beograda i Prištine. Predsednik Vučić i Tanin su, takođe, istakli važnost vođenja unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiju.

U razgovoru predsednika Vučića i Tanina konstatovano je da je saradnja državnih organa Srbije i Misije UN dobra.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija