• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.10.2017

13:56

PALMA: Skupština prevazišla cirkus i vašar!

Politika

PALMA: Skupština prevazišla cirkus i vašar!

Podeli vest

Predsednik Jedinstevne Srbije i narodni poslanik Dragan Marković Palma, ocenio je danas da je parlament Srbije, prevazišao cirkus i vašar, a neki poslanici, kako je rekao, i sve mere pristojnog ponašanja

- Određen broj poslanika u parlamentu ne predstavlja narod koji ih je birao, već sami sebe. Ja im poručujem da se takmičimo programima, šta je ko uradio, a ne da za protivnike govorimo, ono što nigde iz pristojnosti ne bi trebalo reći - rekao je Marković novinarima.

Marković je na konferenciji za medije povodom odlaska u Beč 550 studenata koji studiraju u Jagodini i studenata iz tog grada koji studiraju u drugim mestima rekao da je to sedma godina "kako vodimo studente u Beč, u organizaciji Skupštine grada" i zahvalio se donatorima koji finansiraju to studentsko, studijsko putovanje.

Studenti će u Beču provesti tri dana, od 31. oktobra do 2. novembra, biće smešteni u hotelima sa četiri zvezdice na veoma dobrim lokacijama.

Uz Univerzitet u Beču, najveći na nemačkom govornom području sa oko 200.000 studenata, studenti iz Jagodine posetiće i druge prosvetne i kulturne institucije glavnog grada Austrije, upoznaće se sa načinom studiranja a u slobodne vreme posetiće imperijalnu palatu Šenbrun, najposećeniju turističku lokaciju Beča i Austrije, dvorac Hofburg, centar razonode i veliki točak u zabavnom parku Prater...

- Želimo da se studenti upoznaju sa načinom studiranja u Austriji i da se lepo provedu, da pokupe znanje, ali da se vrate u našu zemlju da ga primene, moramo čuvati našu pamet - rekao je Marković i istakao da to Jagodina radi na brojne načine, a jedan od njih su u ovakva putovanja.

Marković je istakao da će u delegaciji biti i 50 medicinskih radnika Opšte bolnice i Doma zdravlja, koji će posetiti jednu od Klinika u Beču i nekoliko privrednika, među kojima je i vlasnik Fabrike aviona koja će oko 10. novembra biti otvorena u Jagodini.

- Politička delegacija, na čijem sam čelu ja, imaće prijem kod zamenika gradonačelnika Beča Johana Gudenusa, koji je i potpredsednik Slobodarske partije Austrije - rekao je Marković.

Kako je rekao podržao je Slobodarsku partiju na izborima i pozvao Srbe u Austriji da glasaju za nju, jer je ta partija naklonjena srpskim interesima na Kosovu i Metohiji.

- Zamoliću prijatelje iz Slobodarske partije "da nas podrže i zaštite od napada drugih država, lidera i kojekakvih zamenika pomoćnika, koji ovih danas dolaze u Srbiju i naređuju šta treba da radimo i kuda da idemo - istakao je Marković.

- Mi smo smo slobodna i nezavisna država i sami kreiramo svoju politiku i biramo pravac kojim ćemo ići. Bezobrazan je i način na koji nam to saopštavaju - rekao je Marković i istakao da Srbija ispunjava sve svoje obaveze iz međunardnih odnosa.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija