• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs

26.10.2017

18:25

AMERI U PANICI ZBOG ŠOJGUA I RUSKE VOJNE POMOĆI SRBIJI: Vašington poslao PIT-BULA HOJTA JIA da zapreti Vučiću!

Politika

AMERI U PANICI ZBOG ŠOJGUA I RUSKE VOJNE POMOĆI SRBIJI: Vašington poslao PIT-BULA HOJTA JIA da zapreti Vučiću!

Podeli vest

Ako dođete posle Šojgua, znači da vam je teza: "Mi smatramo opasnim već i to što je Šojgu došao, za nas je 'crvena krpa' već i to što je on bio u Beogradu. Mi sada od vas hoćemo neki znak vernosti. Šojgua ste ugostili kao ministra, sad nama dajte nešto da mi možemo kod kuće da kažemo da Srbe držimo i dalje"

Kolumnistkinja "Nedeljnika" Ljiljana Smajlović, povodom poruka američkog zvaničnika Hojta Jia u Beogradu, kaže da su se SAD možda uplašile da je Šojgu izdejstvovao status diplomatskog imuniteta za zaposlene u Srpsko-ruskom humanitarnom centru u Nišu, pa su došli da pokušaju da to spreče.

Mi već deset godina slušamo da se ne može sedeti na dve stolice. To nije tačno. Naravno da nema ničeg šizofrenog u tome da želiš da budeš u dobrim odnosima sa što više strana sveta 

Smajlović ističe da, ipak, nema insajderske informacije u vezi sa tim šta je Beograd odlučio što se tiče statusa zaposlenih u Centru.

Ona naglašava i da niko više sa Zapada ne dolazi u Srbiju ko ne pominje Niš na ovaj ili onaj način.

BESNI PAS SE NIJE USUDIO DA PRIĐE ŠOJGUU: Šef Pentagona Džejms Matis se obrukao za sve pare!

- Američki zvaničnik Brajan Hojt Ji rekao je u Beogradu ono što uvek govori, ali veoma je zanimljivo što je on došao u Srbiju samo nekoliko dana posle posete ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua - kaže bivša predsednica Udruženja novinara Srbije.

Iako ističe da Hojt Brajan Ji nije neki naročito visoki funkcioner američke administracije, Smajlovićeva kaže da je za Amerikance veoma važno što je Beograd ugostio ruskog ministra odbrane.

Kaže i da bi američki zvaničnik smatrao da je dolazak u Beograd uspešan kada bi po povratku u Vašington mogao da pokaže kako se Srbija posle njegovo posete pomerila bar nekoliko milimetara ka Zapadu.

- Ako dođete posle Šojgua, teza vam je: 'Mi smatramo opasnim već i to što je Šojgu došao, za nas je 'crvena krpa' već i to što je Šojgu bio u Beogradu. Mi sada od vas hoćemo neki znak vernosti. Šojgua ste ugostili kao ministra, sad nama dajte nešto da mi možemo kod kuće da kažemo da Srbe držimo i dalje - kaže Smajlovićeva.

SRBIJA SILA: Pored S-300 od Rusije dobijamo raketne sisteme "buk" i "pancir"?!

Smajlovićeva nije iznenađena brzom reakcijom Moskve na Jiovu izjavu o tome da Srbija ne može da sedi na dve stolice.

- Moskva ovo prati jednako ili više zainteresovano kao i Amerikanci i mislim da je i Moskvi važno da mi ne napravimo korak u onom suprotnom pravcu, što je i logično. Nama Moskva jako mnogo čini, Kosovo bi bilo član Ujedinjenih nacija da nema tog straha od veta Moskve i po meni to je veoma krupna strateška usluga koju nam Rusija pravi - kaže ona.

Tanjug

U odnosima Srbije sa SAD najvažnija su pitanja Kosova i Metohije i odnosi sa Rusijom, ali u ovom trenutku mnogo je važnije ovo drugo.

- Šojgu je bio okidač, a ne bilo šta u vezi sa Briselskim sporazumom - smatra Smajlovićeva.

Nama Moskva jako mnogo čini, Kosovo bi bilo član Ujedinjenih nacija da nema tog straha od veta Moskve i po meni to je veoma krupna strateška usluga koju nam Rusija pravi

Na pitanje šta bi SAD mogle da traže od Srbije u smislu prekida bliskih odnosa sa Rusijom, da li je to možda uvođenje sankcija Rusiji, Smajlovićeva kaže da se u diplomatskim susretima govori o vrlo konkretnim stvarima.

RUSKI MINISTAR ODBRANE ŠOJGU OTVORENO PORUČIO BEOGRADU: Rusija hoće vojni savez sa Srbijom!

- Niko nikada ne kaže: 'Prekinite bliske odnose'. Ja mislim da je to bilo: 'Nemojte da date Rusima ono što ste nama dali za naše osoblje'. Eto, to je valuta u međunarodnim odnosima. To je način na koji vi iskazujete nekome poverenje. Vi ste dali pripadnicima NATO-a taj imunitet, ako sad to date i Rusima stavljate nas u istu poziciju - mišljenja je sagovornica Sputnjika.

Ona ukazuje da je strah od Rusije postao važan pokretač stvari u Americi.

IVICA DAČIĆ: Hojtova izjava je glupost ne trebaju nam dve stolice, SRBIJA SLEDI SVOJE INTERESE!

- Mi već deset godina slušamo da se ne može sedeti na dve stolice. To ništa nije tačno. Naravno da nema ničeg šizofrenog u tome da želiš da budeš u dobrim odnosima sa što je moguće više strana sveta - kaže Smajlovićeva i dodaje da je Vašingtonu važno da uplaši Srbiju od bliskih veza sa Rusijom.

Reuters/Public

O detaljima razgovora sa Jiom predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavestiće javnost u narednim danima, a prema oceni naše sagovornice srpska strana bila je spremna da iznese više detalja, ali su Amerikanci insistirali da saopštenje bude lakonsko i vrlo načelno.

HOJT JI NASTAVIO DA NAS VREĐA: Kosovo i Katalonija nisu slični, KOSOVO JE OTETO DA SE POMOGNE SRBIJI!

DRAMATIČNO! Nikad strašniji pritisak na srpsku nezavisnost: EVO ŠTA AMERIKANCI ZAHTEVAJU OD SRBIJE!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nonsense

pre 6 godina

Западњаци никако да схвате да Путин није Јељцин, и да са Србијом не могу више да бришу патос, није им Србија дедовина да је газе како им воља.

Klempavi

pre 6 godina

Ovbog puta ne bi posle njih imali sta da brisu.Tako da palise kao ti i tebi slicni Srpsko Ruska braco bolje bi bilo da malo prosarate youtube i prisetite se blize istorije umesto sto se busate u grudi.Mislim da bi Rusi i sledeci put napravili samo bolji dil za sebe a nas kao i uvek pustili niz vodu!

Milutin

pre 6 godina

Puno te pozdravio Kim i pita kad ces doci da posetis dedovinu.

re

pre 6 godina

...opet iznova po ko zna koji put kroz istoriju nismo fer prema rusiji koja nas je nekoliko puta kroz istoriju spasila od sigurnog zapadnog ambisa i pakla...ako nato snage imaju imunitet na teritoriji srbije isti status dati i rusima u protivnom u jednom trenutku rusi će okrenuti glavu od srbije...srbi konačno treba da razmisle mozgom a ne punim stomakom i punim đepovima kao proteklih 100 godina...

Aleks

pre 6 godina

Meni izgleda da pojedini u Steit Dipartmentu mnogo gledaju naučnofan tastične priče i film "Rat svetova" pa poslaše HOJTA JIA da (kaže glu posti koje su mu natrukovali) zapreti Vučiću! kao da je on vlasnik Srbije a ne njeni državljani. Posebno mi je gadno ono cerenje koje on misli da je osmeh, a uistinu je zaleđena cirkuska maska.

srbin

pre 6 godina

Milutin je dao ispravan komentar koji je upucen Hojtu i fasistickim olosima u New Yorku a glasi Da ih je puno pozdravio Kim i da ih pita kad ce posetit dedovinu.Rusija je tim fasistickim olosima trn u oku

Mladen Mladenovic

pre 6 godina

Ako je ovo "pit bul", kako izgledaju "jajare" ili, kako se kod nas popularnije zovu "avlijaneri"?! Nemojmo da vredjamo životinje?!

marš sa Kosova i Metohije

pre 6 godina

nassrovci marš sa Kosva i Metohije!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! M A R Š!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija