• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs

27.10.2017

18:46

PAZI, DA NE BI! AMERI I PRIŠTINA SPREMAJU PODVALU: Vi nama vojsku Kosova, mi vama Zajednicu srpskih opština!

Politika

PAZI, DA NE BI! AMERI I PRIŠTINA SPREMAJU PODVALU: Vi nama vojsku Kosova, mi vama Zajednicu srpskih opština!

Podeli vest

Amerika namerava da u ime Prištine zatraži da sednica o Kosovu u Ujedinjenim nacijama, zakazana za novembar, bude zatvorenog tipa, jer želi da dobije saglasnost Beograda za formiranje "vojske Kosova", dok bi Beograd zauzvrat dobio Zajednicu srpskih opština po modelu koji traži, a to znači sa elementima izvršne vlasti

Kako Sputnjik saznaje, ovo je, u najkraćem, razlog zbog kog prištinsko rukovodstvo na čelu sa Hašimom Tačijem, takozvanim predsednikom Kosova, već drugi put zahteva da sednice u UN o Kosovu budu održane iza zatvorenih vrata.

Priština je ponovo zatražila da se misija Unmika transformiše u Kancelariju UN na Kosovu. Mandat misije ne može se izmeniti bez odluke SB, a tu Srbija možer da računa na ruski veto

Bivši ambasador Srbije u Ujedinjenim nacijama Pavle Jevremović veruje da Priština najverovatnije, ima neki predlog koji želi da iznese, a za koji ne želi da bude iznet u javnost, bar ne odmah.

- Lakše je tražiti zatvorenu sednicu jer možda žele da iznesu neke stvari koje nisu za javnost. Možda bi da stave na sto i neke činjenice jer su u nevolji, jer i oni imaju svoje 'radikale' koji su ih pritisli, i možda im sada odgovara da iznesu neku ponudu u SB, a da to ne udari baš na velike talambase - pretpostavlja naš sagovornik.

S druge strane, o tome da li će sednica biti otvorenog ili zatvorenog tipa odlučuje se sasvim drugačije, kaže naš sagovornik.

BIVŠI KOMANDANT VOJNE ALIJANSE VESLI KLARK NAS ZAJEBAVA! Srbi, sami ste krivi za NATO agresiju!

- Da li će sednica biti otvorenog ili zatvorenog formata je tehničko pitanje koje se rešava na sastanku svih članova Saveta bezbednosti, i to na zatvorenom sastanku gde se određuju detalji oko dnevnog reda i funkcionisanja, i tu nema veta, nego se odlučuje prostom većinom. To ne može da traži sama Priština, već neko od stalnih članica SB, ali i nestalna članica - objašnjava Jevremović.

Osim ovoga, Priština je ponovo zatražila da se misija Unmika transformiše u Kancelariju UN na Kosovu. Što se tog zahteva Prištine tiče, naš sagovornik kaže da ni metod rada ni mandat misije ne mogu da se izmene bez odluke SB.

MOSKVA NIJE SMELA POVUČE 650 VOJNIKA SA KIM, TREBALO JE DA IH POŠALJE JOŠ: General Ivašov smatra da je napravljena VELIKA GREŠKA!

- A tu imamo ruski veto. Tako da ja verujem da je to više neki politički potez Prištine koji neće imati neposrednog efekta - kaže on.

Inače, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa šefom Unmika Zahirom Taninom sa kojim je razmotrio aktuelnu političku i bezbednosnu situaciju na KiM, uoči sednice SB UN o Kosovu. 

VESLI KLARK OTIMA SRPSKE RUDE NA KOSOVU: Čeka Tačijev mig da u posao krene sa 15 miliona dolara i zaradi milione!

Srpski predsednik se založio za očuvanje postojeće dinamike održavanja i formata sednica u tom telu svetske organizacije.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Srbin

pre 6 godina

Vojska bi se formirala odmah a zajednica srpskih opstina nikad

deda Raša

pre 6 godina

Da vidimo imao li ribu koja ce zagristi ovaj mamac.

nada

pre 6 godina

Malo sutra !!!!!!!!!!!!!! ZSO ce se formirati a "vojsku" Taci moze zaboraviti - Jednom zauvek se mora shvatiti da na celu Srbije stoji Vucic a ne zuta bagra !!!!!!!!!!!

cobra

pre 6 godina

Aha, hocete ZSO a necete vojsku. Pa ne moze tako nazalost.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17