• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

29.10.2017

21:26

ŠUTANOVAC I JANKOVIĆ GORI OD TAČIJA! Srpska bruka i sramota, SMETA IM NAŠ HEROJ!

Politika

ŠUTANOVAC I JANKOVIĆ GORI OD TAČIJA! Srpska bruka i sramota, SMETA IM NAŠ HEROJ!

Podeli vest

Dragan Šutanovac i Saša Janković ispljuvali generala Vladimira Lazarevića, koji je 1999. junački predvodio Prištinski korpus u borbi protiv NATO. Oni traže da se Lazareviću zabrani da predaje na Vojnoj akademiji jer je "ratni zločinac"!

Propali dosovski predsednički kandidat Saša Janković i lider DS Dragan Šutanovac zahtevaju da se penzionisanom generalu, legendarnom komandantu Prištinskog korpusa Vladimiru Lazareviću zabrani da predaje na Vojnoj akademiji u Beogradu!

Na pitanje NATO lobistkinje Jelene Milić na Tviteru šta misle o tome što je Lazarević u četvrtak održao predavanje pitomcima i oficirima, Janković i Šutanovac su ocenili da je nedopustivo da "ratni zločinac postane predavač"!?!

JE LI OVO TA BORBA ZA SLOBODU MEDIJA?! Jeremić i Janković milionskim tužbama hoće da ugase Informer, JER PIŠEMO ISTINU!

Baš ih zabolelo

Lideri DS i PSG zaboravili su samo da pomenu da je generala Lazarevića ratnim zločincem, i to bez ikakvih dokaza, proglasio isti onaj Haški tribunal koji je pravosnažno svake odgovornosti oslobodio Antu Gotovinu, Nasera Orića i Ramuša Haradinaja!

Laži i izmišljotine
Najviše me boli što se u našem društvu nađu strani plaćenici pa izmišljaju, lažu o nama oficirima i predstavljaju nas kao kriminalce 
Veselin Šljivančanin, penzionisani oficir JNA

Da tragedija bude veća, Janković i Šutanovac su oštriji u kritici srpskog generala čak i od predsednika lažne države Kosovo i nekadašnjeg vođe terorističke OVK Hašima Tačija. Tači je dan ranije, komentarišući ovu temu, ocenio da bi "EU trebalo da bude zabrinuta", ali nije direktno žigosao Lazarevića kao zločinca!
Zato je Šutanovac na Tviteru objavio izjavu datu "Insajderu" u kojoj je doslovce rekao:

"Potpuno je neprimereno da mladim ljudima predaju osuđeni za ratne zločine. Imajući u vidu da se na Vojnoj akademiji kadetkinje i kadeti ne obučavaju samo za vojni poziv, već i da tamo usvajaju vrednosne sisteme, neodgovorno je da im se u svojstvu predavača i kreatora mišljenja obraćaju oni koji su osuđeni za ratne zločine", naveo je Šutanovac. Na drugoj strani, Janković je kratko poručio da tako nešto "kada on preuzme odgovornost za državu, neće biti moguće" i preneo segment svog izveštaja iz 2015, kada su pojedini ministri upriličili svečani doček generalu Lazareviću po njegovom povratku iz Haga:

Beta

mojugao

MIODRAG LINTA
SAVEZ SRBA U REGIONU

General Lazarević je heroj. Osudio ga je sud koji je politički i koji je osnovan da bi sudio samo Srbima i osnažio tezu da su Srbi jedini krivci za ratove.

" Deo predstavnika vlasti obesmišljava u potpunosti rad suda. Posle odslužene desetogodišnje zatvorske kazne zbog ratnih zločina, bivšeg visokog oficira dočekao je uz počasti državni i vojni vrh, a ministar pravde izrazio je na dočeku očekivanje da će njegovi postupci biti uzor budućim generacijama", naveo je tada Janković, koji očigledno i dan-danas stoji iza tih svojih reči.

Šutanovac i Janković juče nisu odgovarali na pitanja Informera. Na drugoj strani, penzionisani oficir JNA Veselin Šljivančanin kaže da je sramota to što se radi našem čuvenom generalu.

NEVIĐENA BRUKA! Janković i Jeremić od Hojta Jia TRAŽILI DA NATERA SRBIJU DA SE ODREKNE RUSIJE!

Plaćenici izmišljaju

- Lazarevića znam kao isključivo čestitog oficira i pravog i dobrog čoveka i Srbina! Ne verujem da je ikada počinio nešto što nije u skladu sa zakletvom koju je položio. On je, kao i svi čestiti oficiri, morao da se suprotstavi agresiji i samo je branio svoju zemlju, a to što su ga uopšte osudili velika je nepravda. Lazarević je danas slobodan čovek i kao građanin ima pravo valjda da radi! Nad nama je izvršena i nametnuta nam agresija, mi smo branili svoj narod na svom ognjištu. Najviše me boli što se i u našem društvu nađu neki strani plaćenici pa izmišljaju, lažu o nama i predstavljaju nas kao kriminalce- podvlači Šljivančanin.

PLAŠE SE IZBORA! Opozicionari traže podršku stranaca - JANKOVIĆ MOLI NEMCE, VUK LOBIRA U LONDONU, A ŠULE U SAD!

Lazarević, naravno, zasmetao i Hojtu Jiu

Public

Baš kao i Šutanovcu i Jankoviću, Lazarevićev status predavača na Vojnoj akademiji zasmetao je i američkom specijalcu za Balkan Brajanu Hojtu Jiu:
- To je suverena odluka kakvu vlada ima pravo da donese, ali je važno da pokaže partnerima, posebno u Evropi, da deli iste vrednosti, da smatra da ratni zločini moraju biti kažnjeni, da njihovi počinioci ne mogu imati bilo kakvu ulogu u podučavanju vojske o ratu ili odbrani - rekao je Ji pre dva dana.

 

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija