• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srpski telegraf

29.10.2017

21:47

PUTIN NE DA SRBIJU! DOSTA MU PRETNJI SAD BEOGRADU: Moskva spremila čak tri scenarija za odbranu naše zemlje!

Politika

PUTIN NE DA SRBIJU! DOSTA MU PRETNJI SAD BEOGRADU: Moskva spremila čak tri scenarija za odbranu naše zemlje!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin odlučan je da Srbiju spase od američkih ucena, a za to je pripremio čak tri scenarija

Njegov plan da pomogne Srbiji da se odupre pritiscima i ultimatumima Vašingtona koje je pre nekoliko dana ispostavio Brajan Hojt Ji podrazumeva da se po svaku cenu spreči uvlačenje Srbije u NATO, piše Serpski Telegraf.

- Prvi zadatak ili scenario podrazumeva da se svim sredstvima osujeti plan Amerike da od Srbije napravi još jednu svoju koloniju. Druga tačka obuhvata vojnu zaštitu i opremanje Srbije najsavremenijom vojnom opremom poput raketnog PVO sistema S-300 kako bi se očuvala bezbednost, ali i sprečio bilo kakav pokušaj napada. Poslednji scenario predviđa mere i akcije kojima će Moskva delovati kako bi očuvala srpsku nezavisnost - navode diplomatski izvori.

VLADIMIR PUTIN PORUČIO VAŠINGTONU: Amerikanci, ne ucenjujte Srbe i Srbiju!

Da se geopolitički interesi i "hladnoratovski sukob" Rusije i Amerike lome preko kičme Srbije, a da zvaničnicima u Beogradu preostaju samo tri opcije, potvrđuje i ruski geopolitičar Leonid Savin za Srpski Telegraf.

(VIDEO) MLADI IZ SRBIJE ODUŠEVILI PUTINA: Ovako su predsedniku Rusije ZAHVALILI ZA MIGOVE!

Kako navodi, prva mogućnost je da se Srbija ekonomski, vojno i politički okrene Rusiji, druga da potpuno odustane od saradnje sa Moskvom i treća, koja je ujedno i najmudrija, da veštom politikom sačuva neutralnu poziciju na komplikovanoj međunarodnoj pozornici. On ocenjuje da je radikalni zaokret ka Istoku najpametniji.

Foto Fejsbuk/Fotomontaža

- U situaciji gde je srpski narod izložen pritiscima i ucenama Zapada, Srbija ima ograničene opcije - da postane vazal Zapada, nađe zaštitu u nekoj od drugih velikih sila (što je normalno sa stanovišta ravnoteže moći) i napokon da sačuva suverenitet i nezavisnost, što je više moguće. Poslednje dve opcije su povezane sa Rusijom, koja je istinski garant sigurnosti - objašnjava Savin i dodaje da je Kina je takođe važna, ali pretežno za ekonomska pitanja.

Visković: EU teško možemo da zaobiđemo!

Bivši ambasador Srbije u Nemačkoj i profesor FPN u Beogradu Ivo Visković za Srpski telegraf kaže da alternativa EU uvek postoji, samo je pitanje da li je bolja ili gora. 
- Mislim da bolje nema. Brojke sve govore - ako nam je više od dve trećine trgovine vezano za zemlje EU, ne vidim kako se ona može zaobići. Posebno civilizacijski, demokratski i vrednosno, ekonomski smo već vezani, to je nešto što u ovom trenutku nema alternativu na Istoku - napominje Visković. 
Prema njegovim rečima, neutralna pozicija Srbije može da se sačuva još neko vreme, ali ćemo neminovno biti stavljeni pred izbor - Istok ili Zapad. 
- Da li će jednog dana te istočne zemlje biti bolje, demokratskije i pravednije, to ne znamo. Naravno, to ne znači da treba sa drugima prekidati odnose samo zato što ćemo sutra biti u EU. Neutralnu poziciju možemo da zadržimo, ali očito kako se budemo približavali EU, sužavaće nam se manevarski prostor - zaključuje Visković.
 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
David

pre 6 godina

Kad god ustanemo prvo pogledamo na istok.Mnogobrojni su razlozi.Oni radni,vredni,oni koji žive od svog rada i vole svoju porodicu obraduju se novom danu i izazovima koji on nosi.Tamo gdje sunce zalazi najavljuje noć i vreme lovaca u mutnom pa je najsigurnije u kuću, zaključati,zabraviti i odmoriti se.Dobro je i jedno i drugo ali dan počinje sa ovim prvim

Putin

pre 6 godina

Само С-300 и савез са Русијом нас спашава, све остало је продужавање агоније и сакаћење српске државе, цркве и народа.

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija