• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Jovanović - D. Kljajić

30.10.2017

18:30

STRUČNJACI UVERENI U NADMOĆ SNS: Vučić na opštim izborima može i do 55 odsto glasova!

Politika

STRUČNJACI UVERENI U NADMOĆ SNS: Vučić na opštim izborima može i do 55 odsto glasova!

Podeli vest

Istraživači javnog mnjenja uvereni da bi Aleksandar Vučić i SNS osvojili više glasova nego na prethodnim izborima, dok bi podeljene opozicione stranke doživele novi politički debakl

Ukoliko predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegovi saradnici odluče da zajedno sa beogradskim, lokalnim izborima raspiše i vanredne parlamentarne izbore, sasvim je izvesno da SNS može osvojiti čak i do 55 odsto glasova, tvrde stručnjaci!

Opozicija u problemu
Parlamentarni izbori bi potpuno i konačno iscrpli opoziciju
Miroslav Šutić, agencija "Partner konsalting"

Istraživači javnog mnjenja kažu da opšti izbori u ovom trenutku odgovaraju naprednjacima, koji bi mogli da budu jednako ubedljivi kao i na prethodnom glasanju, dok podeljenu opoziciju po svemu sudeći čeka još jedan politički debakl.

Čeka se odluka

Predsednik Vučić, podsetimo, u petak je potvrdio da "nije tajna da se u SNS razmišlja o raspisivanju opštih izbora", ali je naglasio da definitivnu odluku nije još doneo. Osim što, kako smo već pisali, celo rukovodstvo zahteva od Vučića da zajedno sa beogradskim na proleće 2018. raspiše i vanredne parlamentarne izbore, isto traže i predstavnici opozicije.

Informer

Stručnjaci, međutim, smatraju da su opozicioni lideri jaki samo na rečima, a da zapravo Boga mole da ne bude izbora.

Beta

mojugao

DEJAN VUK STANKOVIĆ

ANALITIČAR

Opšti izbori idu u korist SNS zbog harizme lidera, stabilnog i disciplinovanog biračkog tela i moćne stranačke organizacije.

Politikolog Jelena Vukoičić tako kaže da spajanje izbora definitivno ide u prilog vladajućim strankama, pre svega SNS...

- Dobri ekonomski pokazatelji, povećanje plata i penzija i izbalansirana spoljna politika idu u prilog vlasti. Projekcije ukazuju da njihova podrška trenutno premašuje 50 odsto. Opozicija, s druge strane, ne nudi nikakvu prihvatljivu i osmišljenu politiku. Njihova mana je takođe što ne mogu nikako da se ujedine i dogovore oko zajedničkog nastupa. Gotovo je sigurno da će ići u više kolona, što im dodatno umanjuje šanse... - objašnjava Vukoičićeva.

I direktor agencije "Partner konsalting" Miroslav Šutić smatra da bi održavanje opštih izbora bilo pogubno za opoziciju.

Projekcije jasne
Projekcije ukazuju da podrška SNS premašuje 50 odsto. Opozicija, s druge strane, ne nudi nikakvu politiku
Jelena Vukoičić, politikolog

- Parlamentarni izbori su rešenje za potpuno i konačno iscrpljivanje opozicije. Taj cilj će svakako biti ostvaren ukoliko se raspišu, ali smatram da je njihovo održavanje generalno nepotrebno. Ti izbori mogli bi da doprinesu daljem rastu tenzija na društvenoj sceni Srbije... - upozorava Šutić.

Jako biračko telo

Direktor agencije "Faktor plus" Vladimir Pejić ističe da je u politici previše kalkulacija i matematike, a mnogo manje suštine.

- SNS ima svojih razloga da se održe i parlamentarni izbori, pre svega zbog jake podrške koju ima u biračkom telu. Što se tiče opozicije, ona po prirodi stvari uvek želi izbore. Moja preporuka je ipak da se stranke i političari više bave konkretnim stvarima koje će ponuditi građanima, a manje kalkulacijama... - poručuje Pejić.
 

Informer

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija