• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

30.10.2017

19:00

OTKRIVAMO! Amerikanci ispostavili novu ucenu vlastima u Beogradu - ZA ZSO TRAŽE "VOJSKU KOSOVA"!

Politika

OTKRIVAMO! Amerikanci ispostavili novu ucenu vlastima u Beogradu - ZA ZSO TRAŽE "VOJSKU KOSOVA"!

Podeli vest

Američki specijalac za Balkan Brajan Hojt Ji poručio da će Zajednica srpskih opština biti formirana tek kada Srbi glasaju za osnivanje kosovske armije

Pomoćnik zamenika državnog sekretara SAD Brajan Hojt Ji, američki specijalac za Balkan, ispostavio je Srbima na Kosovu i vlastima u Beogradu novu "nepristojnu ponudu".

Hojt Ji je, kako saznajemo, poručio da će "Zajednica srpskih opština" na Kosovu biti formirana tek kada Srbi u pokrajinskom parlamentu budu glasali za transformaciju postojećih Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) u "oružane snage Kosova", dakle tek kada podrže stvaranje "kosovske vojske"!

Nema dileme
Srpska lista je protiv kosovske vojske i u vezi sa tim nema nikakve dileme
Goran Rakić,

lider Srpske liste

Američki zvaničnik je ovim podržao Prištinu u nameri da do kraja legalizuje terorističku OVK, ali da i dalje izbegava formiranje ZSO, na šta su se šiptarski političari obavezali još 2014. potpisivanjem Briselskog sporazuma.

Povratak Džejmija Šeja

Naši diplomatski izvori kažu da su iz Vašingtona stigla sasvim konkretna politička uslovljavanja kojima se Srbija stavlja pred svršen čin.

- Posle "dobronamernog saveta" Hojta Jija da Srbija treba da raskine sve veze sa Rusijom i uvede sankcije Moskvi, kao i da što pre prizna nezavisnost Kosova, na red su došle konkretne, dnevne teme. Amerikanci sada traže da Srpska lista podrži stvaranje "vojske Kosova", da bi zauzvrat Priština konačno formirala ZSO, što je u obavezi da uradi već više od tri i po godine - ističe Informerov izvor. Prema njegovim rečima, glavna veza između NATO pakta i lažne države Kosovo jeste zloglasni Džejmi Šej, portparol NATO tokom agresije na Srbiju 1999. godine.

Beta

mojugao

HAŠIM TAČI

"PREDSEDNIK KOSOVA"

Iskoristićemo sve mogućnosti kako bi se transformacija Kosovskih bezbednosnih snaga u oružane snage Kosova izvršila putem ustavnih izmena, uz učestvovanje svih zajednica na Kosovu.

- Šej je napredovao i danas je na poziciji zamenika pomoćnika generalnog sekretara NATO. Njegova nedavna poseta Prištini i sastanak sa Hašimom Tačijem jasno ukazuje na to da zapadna alijansa podržava formiranje "vojske Kosova" i da se na tome uveliko radi... - prenosi naš izvor.

Lider Srpske liste Goran Rakić, komentarišući ove navode, potvrđuje da izvesni politički pritisci postoje.

- Svesni smo da je naš uspeh u stvaranju političkog jedinstva Srba na Kosovu trn u oku protivnicima interesa našeg naroda. Međutim, nema te spoljne sile koja će uspeti da neistinama i dezinformacijama unese razdor u naše redove i poremeti odnose s Beogradom. Stavovi funkcionera Srpske liste o ključnim pitanjima na Kosovu, a među njima je i takozvana "kosovska vojska", ostaće jedinstveni. Protiv toga smo i tu nema dileme. Građanima smo predstavili jasan program i predizborna obećanjima na osnovu čega su nam poklonili poverenje. To poverenje nikad neće biti izigrano - podvlači Rakić.

Zapadu se itekako žuri

Aleksandar Pavić, analitičar ruskog Fonda za stratešku kulturu, smatra da je Vašingtonu najvažnije to da na bilo koji način obezbedi "legalno" pokriće za formiranje "Vojske Kosova".

- Žuri im se i u tom cilju spremni su da daju razna obećanja. Treba imati na umu dve stvari: čak i felerični Briselski sporazum ne sadrži nijedno slovo o "vojsci Kosova", dok postoji vrlo jasna obaveza za formiranje Zajednice srpskih opština - zaključuje Pavić.

Vučić: Srbi neće učestvovati u stvaranju kosovske vojske

Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija nikako ne može da učestvuje u stvaranju "vojske Kosova".

- Video sam kako su neki pokušali da nas ubede kako je to moguće, ali ne vidim da je to moguće - istakao je Vučić, dodajući da je otežavajuća okolnost u razgovorima to što je država svojevremeno poslala zahtev pred Međunarodni sud pravde kojim je Kosovo dobilo legitimitet za svoje delovanje.

- Moramo spoznati kakvi smo idioti bili kad smo to uradili. Imali smo tada na vlasti takve ljude kao što su Tadić i Jeremić. To nam sada predstavlja jeziv kamen u cipeli u svim razgovorima - ukazao je Vučić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija