• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

30.10.2017

18:30

MARKO ĐURIĆ: Izbegavanjem dijaloga o KiM stranke se diskvalifikuju iz politike!

Politika

MARKO ĐURIĆ: Izbegavanjem dijaloga o KiM stranke se diskvalifikuju iz politike!

Podeli vest

Kada se neka stranka apriori izjasni protiv unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji i ospori samu njegovu svrhu, time se ona svojevoljno diskvalifikuje iz političkog života i javnosti praktično saopštava da nije zainteresovana za teme od neposrednog i životnog značaja za građane naše države, istakao je danas potpredsednik GO SNS Marko Ðurić

- Izbegavanjem formalnog učešća u unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji pojedine stranke izneveravaju svrhu svog postojanja, jer šta je uloga političara nego da se izjašnjavaju i daju doprinos rešavanju osetljivih nacionalnih i državnih pitanja - rekao je Ðurić, prenosi se u saopštenju SNS.

On je dodao da ta vrsta "političkog durenja" kada je reč o Kosovu i Metohiji, uostalom, nije svojstvena srpskom duhu i mentalitetu i našem odnosu prema najvećim nacionalnim svetinjama, a odluka da se bojkotuje razgovor o takvom pitanju nije ništa drugo do svedočanstvo o nečijoj političkoj neozbiljnosti i neodgovornosti. 

- Dijalog o Kosovu i Metohiji koji se poveo u našem društvu, bez obzira na to ko ga je inicirao i ko ga tehnički sprovodi, jeste obaveza ove generacije političara, a oni koji se plaše da u njemu učestvuju ne treba da svoj strah prikrivaju nesuvislim frazama i objašnjenjima, jer građani od stranaka i njihovih lidera očekuju makar elementarnu hrabrost u suočavanju sa gorućim problemima - naglasio je Ðurić. 

On je izrazio uverenje da će svi časni i odgovorni ljudi iskoristiti priliku da na argumentovan način iznesu svoje mišljenje u najvažnijoj javnoj raspravi naše generacije, jer Kosovo i Metohija nije baština jedne vlade, već čitavog srpskog naroda.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija