• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs

31.10.2017

10:58

(VIDEO) ČEDA JOVANOVIĆ NA TV PINK: Želimo da sa Vučićem razgovaramo o najvažnijem pitanju za Srbiju - o Kosovu i Metohiji!

Politika

(VIDEO) ČEDA JOVANOVIĆ NA TV PINK: Želimo da sa Vučićem razgovaramo o najvažnijem pitanju za Srbiju - o Kosovu i Metohiji!

Podeli vest

Lider Liberalno-demokratske partije komentarisao je politiku koju vodi predsednik Aleksandar Vučić, ali i predstojeće gradske izbore

 

Lider LDP Čedomir Jovanović istakao je, gostujući u Jutarnjem program Televizije Pink da se on i njegova stranka godinama bore za istinu, da je propagiraju i da se ona ne može izbeći, bez obzira da li je reč o Kosovu i Metohiji, ekonomiji Srbije, njenoj spoljnoj politici ili odnosima u regionu.

Trenutno najvažnije pitanje je, kako je podvukao, svakako pitanje Kosova i Metohije.

- Pitanje Kosova ide ka nekom rešenju, dobrom ili lošem, ali se kreće ka rešenju. Međutim, čuli smo reči američkog izaslanika Hojta Jia koji je rekao da Srbija ne može da sedi na dve stolice, i smatram da stvarno nemamo pravo na to u ovakvom svetu - rekao je Jovanović, ističući da je potrebno da Srbija razgovara i da se karte stave otvoreno na sto.

printscreen

Jovanović je rekao da se situacija sa KiM ne može uporediti sa Katalonijom.

- Svi znaju da sam u pravu kada kažem da je politička orjentacija prema KiM potpuno pogrešna i da se situacija ne može uporediti sa Katalonijom. Ako želimo da budemo u superiornijoj situaciji, moramo biti drugačiji. Milošević nije Rahoj, i moja procena je da će slučaj Katalonije uticati na pogoršanje spoljnopolitičke pozicije Srbije. Započeti su procesi na KiM koji će se završiti prijemom u UN, jer će dobiti prostu većinu naredne godine. Mogućnosti veta nema u Skupštini, a i nije bio uložen onda kada je trebalo - rekao je Jovanović.

Lider LDP je istakao da predsednik treba da stavi tačku na ideju novog sukoba koji tinja.

- Zapad hoće da hermetizuje region i stavi tačku na odnose sa Rusijom i to je činjenica. Pre 10 ili 15 godina trebalo je da napravimo velike promene, ali nismo. Zato je danas sve otišlo predaleko - prosto nismo na vreme stavili karte na sto. To što Kosovo nisu priznale Kina, Indija i Rusija, a 120 zemalja jeste, ne menja našu poziciju. O najvažnijem pitanju kojim se Vučić bavi, o Kosovu i Metohiji, treba i hoćemo da razgovaramo. Ovo je tema o kojoj će se izjašnjavati naša deca, zato je izuzetno važna - rekao je Jovanović za Pink.

printscreen

Komentarišući predstojeće izbore u Beogradu, Jovanović je rekao da su lične frustracije često osnov sukoba opozicije i pozicije, a da dobar primer za to daju Ivica Dačić i Boris Tadić.

- Kada govorimo o izborima ne treba da mislimo na lične interese, već da ponudimo politiku koja će osvestiti celu državu. Nemamo prostora za ponavljanje grešaka iz prošlosti - rekao je Jovanović.

On je podsetio da je LDP uvek izlazio sam, bez koalicionih partnera, pa će tako biti i sada.

- Ne dopada mi se atmosfera koja prati ove izbore, ne dopada mi se kako ih doživljavaju ni vlast ni opozicija. Opozicija sada napada fontanu, koja je bila demokratski adut, a sada kada su je Naprednjaci napravili, predstavljaju je kao bruku. S druge strane, neki potezi vlade kao da su povučeni u vidu pripreme za predstojeće izbore - rekao je Jovanović.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
JaPaja

pre 6 godina

Cheda se razume u politiku ko Marica u kriv ku**c.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija