• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs

31.10.2017

12:28

LAVROV UPOZORIO BEOGRAD: SAD spremaju Srbiji UKRAJINSKI SCENARIO i novi "MAJDAN"!

Politika

LAVROV UPOZORIO BEOGRAD: SAD spremaju Srbiji UKRAJINSKI SCENARIO i novi "MAJDAN"!

Podeli vest

Mešanje u unutrašnja pitanja Srbije predstavlja nastavak pritisaka SAD na Beograd da napravi izbori između saradnje sa Rusijom i Evropskom unijom, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov

Nedavno je, podsetio je Lavrov, u Srbiji boravio zamenik državnog sekretara SAD Brajan Hojt Ji koji je rekao da Beograd mora da napravi izbor - ili EU ili Rusija, kao da je nemoguće imati prijateljske odnose i sa jednom i sa drugom stranom, te da Amerika apsolutno podržava evropski izbor Srbije. 

- Zar to nije mešanje u unutrašnja pitanja jedne zemlje -  upitao je Lavrov. 

On je podsetio da su slične izjave stizale i iz EU 2004. godine kada se u Kijevu odvijao prvi "Majdan".

MOSKVA ODUŠEVLJENA STAVOM BEOGRADA: Srbi, nećemo zaboraviti da rizikujete rat sa SAD zbog Rusije!

- Tada je i Ukrajini rečeno da mora da napravi izbor - ili sa Rusijom ili sa Evropom - dodao je Lavrov.

Podsetimo, visoki zvaničnik Stejt departmenta Brajan Hojt Ji izjavio je u Beogradu da zemlje koje žele članstvo u EU moraju to jasno da pokažu.

(VIDEO) LAZANSKI: NATO je nemoćan, ruske nuklearne podmornice šibaju oko OBALA SAD KAO PO AUTOPUTU!

- Zemlje koje žele da uđu u EU moraju jasno da pokažu tu odluku. Ne možete sedeti na dve stolice, naročito ako su tako daleko -  rekao je on.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mille

pre 6 godina

Tesko, par stotina koje moze da okupi opozicija, ne mogu da naprave Majdan.\n

Dusan

pre 6 godina

Pa dajte nam taj S 400 platicemo kad nam plate odštetu od bombardovanja.Na Kosovu su počeli tu ce i da završe i SAD i NATO.\n

rasa

pre 6 godina

   Samo im mi smetamo dok ostali saradjuju sa Rusijon,odgovor mislim lezi u tome da zele da nas 100% odvoje od Rusije .Navikli su Tito je to jednom napravio ali njega nema a nama su samo zlo doneli.\n

Mik

pre 6 godina

G.Lavrov,vi Rusi morate da vodite agresivniju politiku prema Srbiji.Da na sve moguce nacine ubedite Srbe da ce te biti uz nas u svakom trenutku.Ovakva politika na dugom stapu,ne ide.Mislite da su 6 aviona divoljni za Srbiju.Mi smo zemlja mala,u ekonomskoj smo krizi,NISTA je za Rusiju da nam da 20-tak aviona na poklon,i S300,i jos ponesto,to je nebi osiromasilo,jer Rusija ima toga koliko hoces.Mi nismo u stanju to da kupimo.Zato nam pomozite,i na taj nacin cemo ovde i vase interese odbraniti.I da javno celom svetu kazete-DA SE SRBIJI NIKADA VISE NECE PONOVITI 1999-ta god.Jer mi Rusi to necemo dizvoliti.E takvim jasnim stavom,Srbi bi bili uz Rusiju 90%.Ako ovako i dalje nastavite,odosmo mi niz vodu.

Vladimir Srbin

pre 6 godina

Svaka vam cast sve ste rekli kako jeste apsolutno ste upravu!

sergej

pre 6 godina

bravo za komentar,uz opasku da si verovatno mislio da agresivnije brani srbiju,a ne agresivniju politiku prema srbiji. s300 je vec malo zastareo,ali nema veze. mogli bi malo cenu gasa da smanje, ne da placamo skuplje gas nego nemci. kad su vec braca. ne bi ih osiromasilo. odlican komentar.svaka cast.

Juznoprugas

pre 6 godina

Ne treba jos preci na Rusku stranu pa da nas zapad ekonomski i vojno unisti.Ipak je Rusija mnogo daleko i pritom hoce besplatnog saveznika kao Srbija da se za njih zrtvujemo u sukobu sa Amerima i pritom ne dobijamo nista od superiorne Ruske vojne tehnike dzabe?! Treba sa ovom neutralnoscu jos muljatii loptu po sredini terena i tako u nedogled pa kud puklo da puklo!Vojno neutralne drzave Evrope Austrija,Svica,Svedska i Finska nikada nisu imale ovakve ucene od strane Amerike a suruju i trguju sa Rusima mnogo vise nego mi.

Nonsense

pre 6 godina

Народ да подигну због ЕУ не могу јер ЕУ нас не интересује уопште, једино неколицину залуђеника и паткара, ако oни крену, треба све у марицу као Путин па им неће бити до Мајдана.

__Spartan__

pre 6 godina

@Mik\nApsolutno se slažem sa tvojim komentarom, a iskreno se i nadam da ce rusija nekako slicno tome i da odreaguje na medjunarodnoj sceni.\n

kali st

pre 6 godina

Naravno da prevare I obmane,pritisci-bombardovanja...razani oblici rata, specijalni-medijski-genocidni....unistenje istorije-kulture-znanja-pravni- ekonomski....sve je to pogodilo Srbe I Srbiju poodavno plus domaci izvrsioci I izdajnici,nista mi odvratnije od izdajnika srpskog roda, uz to ide I domaci medijski mrak prema ocajnom narodu I to svaki dan 24sata... Zar nije Prva meta bila Narodna Biblioteka 1941e, secate se ko je 2000/1 otisao u Sloveniju I RH I prakticno im na tacni dao Srbiju, seti se.. Sta se sve od tada do danas radi samo budala ne vidi ili nece.....

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59