• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

31.10.2017

13:08

POPOVIĆ: Vlada pomaže Univerzitet odbrane u razvoju inovacija

Politika

POPOVIĆ: Vlada pomaže Univerzitet odbrane u razvoju inovacija

Podeli vest

Potpisivanjem sporazuma između Fonda za inovacionu delatnost Vlade Republike Srbije i Univerziteta odbrane u Beogradu, ova prestižna visokoškolska ustanova dobija podršku za komercijalizaciju rezultata inovacionih projekata nastalih na ovom univerzitetu, rekao je Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj

On je danas prisustvovao potpisivanju Sporazuma o saradnji između Fonda za inovacionu delatnost i Univerziteta odbrane u Beogradu, čime se ova visokoškolska ustanova zvanično priključila Programu za transfer tehnologija za podršku naučnoistraživačkoj zajednici u Srbiji.

 - Program za transfer tehnologije pomaže mladim stručnjacima na univerzitetima, fakultetima, inovacionim centrima da inovacione proizvode koje razvijaju plasiraju na tržište -  istakao je ministar Popović.

On je ocenio da Vlada Republike Srbije na ovaj način pruža snažnu podršku zapošljavanju i ostanku mladih inženjera u Srbiji.

Promo

Sporazum su potpisali general-major, prof. dr Mladen Vuruna, rektor Univerziteta odbrane u Beogradu i
Ivan Rakonjac, direktor Fonda za inovacionu delatnost Vlade Srbije.

Rektor Univerziteta odbrane Mladen Vuruna izrazio je zadovoljstvo zbog potpisivanja ovog sporazuma ocenivši da će on značajno doprineti razvoju naučno-istraživačke delatnosti na Univerzitetu. Direktor Fonda za inovacionu delatnost Vlade RS Ivan Rakonjac istakao je da zahvaljujući Programu transfera tehnologija, istraživači u Srbiji imaju priliku da na jednom mestu dobiju kompletnu podršku da rezultate svojih inovativnih projekata plasiraju na tržište.

Promo

Sporazumom između Fonda i Univerziteta definiše se saradnja u oblasti razvijanja kapaciteta za primenjeni naučno-istraživački rad, inovacije, transfer tehnologije i komercijalizaciju. Sporazum predstavlja osnov za učešće Univerziteta u projektu „Podrška istraživanju, inovacijama i transferu tehnologije u Srbiji“, koji se finansira kroz pretpristupne fondove Evropske unije za 2013. godinu, a čiji je cilj da stimuliše saradnju između akademskog i privatnog sektora radi komercijalizacije naučno-istraživačkih rezultata i unapređenja transfera tehnologija.

Kroz Program za transfer tehnologije, koji se realizuje u okviru pomenutog projekta, javnim naučnoistraživačkim institucijama u Srbiji se pruža podrška za dalji razvoj istraživanja sa komercijalni potencijal kako bi se pronašli partneri iz privatnog sektora i inovacija plasirala na tržište.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija