• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

31.10.2017

19:34

TEŠKI KOMPLEKSI POLITIČARA IZ ZAGREBA: Vučić je četnik, Srbija da plati 45 MILIJARDI EVRA!

Politika

TEŠKI KOMPLEKSI POLITIČARA IZ ZAGREBA: Vučić je četnik, Srbija da plati 45 MILIJARDI EVRA!

Podeli vest

Hrvatski političari Miro Bulj i Vladimir Šeks optužili predsednika Srbije da je 'četničkog porekla'!?! Traže da im Srbija isplati astronomsku ratnu odštetu

Antisrpska histerija ne jenjava u Zagrebu. Hrvatski političari juče su opet udarili na predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom!?!

Poslanici hrvatskog Sabora zatražili su istovremeno i da Hrvatska tuži Srbiju i da na ime ratne odštete, zbog navodne agresije, zatraži neverovatnih 45 milijardi evra!

Obične provokacije

Ovaj predlog izneo je poslanik 'Mosta' Miro Bulj, koji je na predsednika Srbije udario na najprizemniji način.

Moji su preklani Srbi
Čuo sam od Šeksa i Bulja da sam četnik, iako mi niko nikada nije bio četnik u porodici, niti partizan, već su bili obični preklani Srbi
Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

- Vaša je dužnost (HDZ-a, prim. ur.) da zaustavite izjave vašeg koalicionog partnera Milorada Pupovca, koji generala Janka Bobetka upoređuje sa ratnim zločincima poput Ratka Mladića i ostalih. Ne sme se dozvoliti da nam čovek spolja, koji je predsednik Republike Srbije, četnik Vučić, upućuje poruke o hrvatskim braniteljima... - naveo je Miro Bulj u hrvatskoj skupštini i dodao da bi naplatom ratne odštete od Srbije u visini od 45 milijardi evra "Hrvatska imala para za sve" (!?!).

Na njega se odmah nadovezao i zloglasni funkcioner HDZ još iz vremena rata Vladimir Šeks, pa je i on Vučića nazvao četnikom.

- Pa što će nama jedan četnik propisivati zakone. Fućka mi se što je predsednik države, on je četnik!- naveo je u uličarskom maniru Šeks.

SRBIJA JE BOLJA OD HRVATSKE, LIJEPA NJIHOVA BIĆE NAJGORA U EU! Šokantna analiza koja je ZAGREB OSTAVILA BEZ REČI!

Tanjug

mojugao

MILORAD PUPOVIĆ
SNV

Ne može biti dobro da Hrvatska neprestano vraća, održava i zaoštrava ratnu priču.

Buljevi i Šeksovi ispadi, međutim, nisu uspeli da isprovociraju i naljute Vučića. On se osvrnuo na njihove reči, poručujući im da njegovi preci nisu bili ni četnici ni partizani, već stradalni, preklani Srbi, kao i mnogi drugi u Bosni.

- Čuo sam od Šeksa da sam četnik, iako mi niko nikada nije bio četnik u porodici, niti partizan, već su bili obični preklani Srbi, kao i mnogi drugi. Čuo sam to i od onoga Mira Bulja, čuo sam to i od nekog tamo trećeg 'stručnjaka'... - naglasio je Vučić.

On je istovremeno odbacio i nagađanja i komentare medija da Hrvatska kupuje američke lovce F-16 kako bi u eventualnom novom srpsko-hrvatskom sukobu "završila nedovršeni posao u Banjaluci", tj. okupirala prestonicu Srpske.

Hrvati nabavljaju dva
američka 'crna jastreba'

Ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević najavio je nabavku američkih višenamenskih helikoptera 'sikorski UH-60 blek hok".
- SAD su ključni hrvatski saveznik u sferi odbrane. Razgovarali smo o dva helikoptera 'blek hok' za hrvatske specijalne snage. Vodimo računa da se uveže ceo paket koji je Hrvatskoj veoma bitan u cilju prelaska na zapadnu vojnu tehnologiju... - naveo je Krstičević.

- Ako je neko to ozbiljno mislio, reći ću da nije dovoljno ozbiljan ili odgovoran da razume kakve bi posledice takav pokušaj mogao da ima - rekao je Vučić.

Komentarišući ove najnovije hrvatske provokacije, funkcioner SNS Igor Bečić kaže da je u Zagrebu na delu najstrašnija antisrpska histerija jer komšije ne mogu da prihvate da je Vučić od Srbije napravio lidera u regionu.

- Smeta im što i evropska zajednica i region gledaju na Vučića kao na faktor stabilnosti i najdominantnijeg lidera. Srbija svakodnevno dobija na ugledu i poštovanju u svetu, a sa Vučićem intenzivno razgovaraju i susreću se najznačajniji lideri sveta. Sve to utiče da se ispolje hrvatske frustracije. Ne mogu da mu oproste uspehe, pa ga nazivaju svakojakim imenima. Ne mogu da prihvate da oni kao članica EU imaju mnogo lošije rezultate od Srbije na svim poljima, niti mogu da se nametnu kao lider u regionu dokle god je Vučić na čelu Srbije. Zato im i smeta...- ocenjuje Bečić.

PLENKOVIĆ ZALEDIO HRVATE: Mi smo u ratu!

Mlate praznu slamu

S druge strane, Savo Štrbac iz "Veritasa" kaže da su Buljevi zahtevi za ratnu odštetu samo "mlaćenje prazne slame", koje ne treba ozbiljno shvatiti.

Beta

da se ja pitam

JOSIP ĐAKIĆ
HDZ

Očigledno se Vučić boji naknade štete koju će Srbija pre ili kasnije morati da plati, koja se navodi u jednoj od pet pristupnih tačaka Srbije u pregovorima s EU.

- Hrvati su svojevremeno tužili Srbiju Međunarodnom sudu pravde za navodni genocid, pritom ističući da bi ratna odšteta trebalo da bude 35 milijardi evra. Mi smo im uzvratili kontratužbom za 'Oluju', ali je sud februara 2015. presudio da nikakvog genocida nije bilo ni s jedne strane i tužbe su odbačene. Samim tim ova Buljeva priča je besmislena jer ne postoji viša sudska instanca od te. Može eventualno hrvatski sud da donese presudu i traži da im platimo odštetu, ali to bi se sprovelo u delo samo ako bi naše pravosuđe priznalo presudu, što je praktično nemoguće- navodi Štrbac.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija