• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.11.2017

13:05

BRNABIĆ: Haški tribunal nije doprineo pomirenju u regionu već daljem zaoštravajnu situacije

Politika

BRNABIĆ: Haški tribunal nije doprineo pomirenju u regionu već daljem zaoštravajnu situacije

Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić očekuje da će sastanak sa predsednikom Haškog tribunala Karmelom Ađijusom biti težak i zanimljiv, uz uverenje da taj sud nije ispunio svoju svrhu i doprineo pomirenju u regionu

Na pitanje o eventualnim kritikama, jer Srbija nije izručila dvoje radikala, Brnabcih je rekla da ona ima veće kritike prema Hagu. 

Upitala je kako sa njima razgovarati o efikasnosti pravosuđa i o tome koliko traju procesi budući da je Vojislav Šešelj tamo proveo 13 godina, a onda je oslobođen. 

Ko će da vrati 13 godina života, kako se to nadoknađuje, upitala je Brnabić.

Navodeći da će ovo biti njen prvi sastanak sa nekim iz Haškog tribunala, Brnabić je kazala da je jako zanima njihovo viđenje kako je to Haški tribunal doprineo pomirenju u regionu, što je, kaže bila jnegova osnovna svrha. 

 - Sigurno će biti zanimljiv sastanak. Ne mislim da je Haški tribunal ispunio svoju svrhu i doprineo pomirenju u regionu već daljem zaoštravajnu situacije u regionu. Niko ne moze da kaze da ja Haški tribunal bio objektivan prema svim stranama u sukobu 90-tih i mislim da je Srbija najgore prosla i po zbiru broja godina kazni, a i po broju ljudi koji su nazlaost preminuli -  rekla je ona novinarima. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17