• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.11.2017

15:55

ORLIĆ O UPADU U KABINET MAJE GOJKOVIĆ: Takvo divljaštvo sebi mogu da dozvole samo bednici poput Dveraša!

Politika

ORLIĆ O UPADU U KABINET MAJE GOJKOVIĆ: Takvo divljaštvo sebi mogu da dozvole samo bednici poput Dveraša!

Podeli vest

Poslanici Dveri su divljačkim upadom u kabinet predsednice parlamenta pokazali užasno nasilje u Skupštini Srbije, rekao je zamenik šefa poslaničke grupe SNS Vladimir Orlić, koji je pokazao i pročitao izveštaj lekara iz skupštinske ambulante o povredi Maje Gojković

 

- Juče su napali, i fizički, Maju Gojković. Danas su došli da brane sami sebe od bednog postupka koji su juče sebi dozolili pokušavajući da se predstave kao žrtve neke zavere - rekao je Orlić na konferenciji za novinare u parlamentu, povodom navoda šefa poslaničke grupe Dveri Boška Obradovića da Gojković "glumi povrđenu ženu" i "izmišlja" da je zadobila modricu u incidentu kada je troje poslanika Dveri upalo u njen kabinet.

Orlić je naveo da je Gojković juče "nakon onih užasnih događaja koji sebi mogu da dozvole samo bednici poput Dveraša" otišla do ambulante. Lekar je, kaže, pečatom i potpisom utvrdio nasilje guranjem. 

Rekao je da se u izveštaju lekara navodi da je pregled obavljen juče u 14.40 i da je na vratima kancelarije "gurnuta od strane druge osobe".  Lekar, navodi, konstatuje na levoj nadlaktici, na mestu koje je Gojković danas pokazala u skupštinskoj sali, podliv od 5,5 centimetara. 

- Kada se nasilje završilo, otišla je na pregled. Ustanovljeno je da je povređena na način kako je objasnila, na mestu koje je danas videla cela Srbija. Bednik Boško Obradović govori da to nije istina - rekao je Orlić i naveo da Obradović ništa drugo ne radi nego napada žene.

Orlić je rekao i da su Dveri poput najgorih razbojnika upali u kabinet predsednice parlamenta i nisu se obazirali na molbe zaposlenih, već su vređali Maju Gojković i izgovarali "najgore stvari".

Povodom navoda Nemanje Šarovića o srpskim sudijama i tužiocima na KiM, Orlić je rekao da su neistine optužbe Šarovića da su se sudije i tužioci stavili u službu lažne države Kosovo, te procitao tekst izjave o njihovom imenovanju za koju kaže da je statausno neutralna, te da u njoj ne postoji i da se ne pominje ni "republika Kosovo" ni "država Kosovo". 

- Nije reč o zakletvi nego o izjavu o imenovanju - kaže Orlić i objašnjava da statusna neutralnost teksta izjave proizlazi iz prvog sporazuma, koji se pominje više puta izjavi i koji predviđa osnivanje ZSO. 

Navodi i da sudije i tužioci neće primate nikakvu drugu naknadu osim one iz kosovskog budžeta. Orlić ističe i da institucije na KiM danas funkcionišu kao privremene institucije lokalne samouprave predviđene Rezolucijom UN 1244. 

- To je okvir u kom se mi krećemo, za nas su to privremene institucije - dodaje Orlić. 

Navodi i da su danas "predstavnici bivšeg rezizma i samozvana opozicija nastavili sa svojim maratonom uvreda, laži i diskvalifikacija ljudi koje ne doživaljavaju kao političke protivnike nego kao kompletne neprijatelje" i to, kaže, najviše prema Aleksandru Vučiću, ministrima, predsednici parlamenta i poslanicima SNS i vladajuće većine. 

- Još jednom su pokazali da minimum nivoa za njih ne postoji, da uvek mogu da se spuste još niže i slažu jače i besnije - kaže Orlić. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija