• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.11.2017

17:58

NENAD POPOVIĆ: Vizija budućnosti u kojoj su mladi AKTIVNI POKRETAČI DRUŠTVA!

Politika

NENAD POPOVIĆ: Vizija budućnosti u kojoj su mladi AKTIVNI POKRETAČI DRUŠTVA!

Podeli vest

Jedan od ključnih doprinosa inovacija je da pomognu rast i ekonomski razvoj, ali i da učestvuju u društvenom razvoju zemlje, rekao je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović

On je danas, na otvaranju „Nacionalnog dijaloga za zapošljavanje mladih: novi pristupi, novi izazovi", istakao da Vlada Republike Srbije kroz stvaranje ambijenta za razvoj inovacija i inovacionog preduzetništva doprinosi zapošljavanju mladih.

- Želimo da razvijemo preduzetničke kurseve na svim nivoima razvoja. Sa istraživačkom stanicom Petnica, koja je svojevrsan fenomen razvoja istraživačke aktivnosti za mlade u Srbiji,  želimo da doprinesemo da svi uzrasti shvate značaj i mogućnost poslovne primene ideja - rekao je Popović.

Informer

On je ukazao da je ove nedelje objavljeno da je najbolji pronalazač u SAD devojčica od 11 godina koja je napravila sistem za detekciju olova u vodi preko mobilnog telefona.

- To je divan primer motivacije od najranijih nogu da se razmišlja o idejama koje pomažu ljudima i imaju ekonomski smisao. Srbija ima potencijal za ovakav razvoj - rekao je Popović.

On je naveo da će ubuduće jedan od prioriteta biti razvoj ženskog preduzetništva. "Svesni smo potrebe da se promovišu mladi, a naročito žensko inovacono preduzetništvo", rekao je Popović.

- Odredio sam prioritet u ovoj oblasti i tu ćemo imati podršku naših partnera kao što su Institut Evropske unije za inovacije i tehnologije, Svetska banka, EBRD i čitav niz zemalja. Želimo da podržimo ženske preduzetnice konkretnim akcijama i specifičnom podrškom usmerenom na razvoj njihovih inovacionih i kreativnih potencijala - rekao je Popović.

Informer

 

On je istakao da je jedan od prioriteta i povećanje sofistikacije privrede. «Znamo da brojni mladi IT kadrovi učestvuju u razvoju tehnoloških rešenja za primenu u svetskoj industriji. «Uložićemo napor da se kroz inovacioni ekosistem, industrijsko inovacione parkove i fokusnu industriju razviju sposobnosti za reindustrijalizaciju Srbije i razvoj industrije 4.0», rekao je Popović.

- Naša industrija i naši gradovi moraju biti mesta značajnijeg razvoja tehnologije, povezanosti i inkluzivnosti. To je naša vizija budućnosti u kojoj su mladi aktivni pokretači društva, zadovoljne osobe koje iskorišćavaju pun potencijal rasta i zadovoljstva u svojoj zemlji, učeći od najboljih kroz primenu najsavremenijih tehnologija- , zaključio je Popović.

Pored ministra Popovića, na otvaranju dijaloga govorili su i Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, Aksel Ditman, ambasador SR Nemačke u Srbiji, Ursula Lojbli, direktorka Švajcarske kancelarije za saradnju u Srbiji i Snežana Klasanja, pomoćnica ministra za omladinu i sport Srbije.

Informer

"Nacionalni dijalog za zapošljavanje mladih: novi pristupi - novi izazovi“ zajednički organizuju Ministarstvo omladine i sporta, Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ i Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija