• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. I.

01.11.2017

19:17

BAKIR IZETBEGOVIĆ JE POTPUNO POLUDEO! U Sarajevu skovao pakleni plan, da Srbiji otme POLA BAJINE BAŠTE!

Politika

BAKIR IZETBEGOVIĆ JE POTPUNO POLUDEO! U Sarajevu skovao pakleni plan, da Srbiji otme POLA BAJINE BAŠTE!

Podeli vest

Bošnjačke vlasti pod vođstvom Bakira Izetbegovića imaju pakleni plan da otmu Srbiji deo hidroelektrane "Bajina Bašta"!

Iako su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i lider Republike Srpske Milorad Dodik najavili da će do kraja godine biti rešeno pitanje granice između Srbije i BiH, zvanično Sarajevo tvrdi da i dalje ostaje sporno 40 kilometara graničnog pojasa.

Hoće hidroelektranu
Poznato je da Bošnjaci hoće da po svaku cenu prisvoje deo hidroelektrane "Bajina Bašta". Za njih je ključno da dobiju pola tog objekta
Anđelko Kozomara, politikolog

Dobri poznavaoci prilika tvrde da je Izetbegović zapravo bacio oko na hidroelektranu, koja se manjim delom nalazi na teritoriji BiH, a od koje korist, po mišljenju Sarajeva, ima samo Srbija.

Politikolog Anđelko Kozomara tvrdi da zbog HE "Bajina Bašta" nije realno očekivati da se problem granica reši do kraja godine,

- Poznato je da Bošnjaci hoće da po svaku cenu prisvoje deo hidroelektrane "Bajina Bašta". To je za njih ključno pitanje i zato neće nikakvu razmenu teritorije jer smatraju da su oštećeni ako ne dobiju pola elektrane. Zbog toga sumnjam da će ovo pitanje biti rešeno do kraja godine, jer sa Bošnjacima nema i ne može biti nikakvog dogovora!- navodi Kozomara i dodaje da Sarajevu odgovara da situacija stalno bude dramatična i da se oni prikažu kao žrtve.

Granica Republike Srpske i Srbije duga je 335 kilometara, a prema tumačenju Sarajeva, sporni su delovi kod Zvornika, odnosno Bajine Bašte, zatim deo kroz koji prolazi pruga Beograd-Bar i deo oko opštine Priboj.

ŠOK U SARAJEVU! ERDOGAN IZRIBAO IZETBEGOVIĆA: Nema više rušenja Republike Srpske i Srbije!

NE SMIRUJE SE! IZETBEGOVIĆ OPET PROVOCIRA: Srbija i RS se nikada neće ujediniti!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija