• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net

02.11.2017

09:57

ŠAMARČINA! ŠPANCI PONIZILI HARADINAJA I EKIPU: Može da dođe u bazu KFOR, ali ne i da priča KAKO JE PREMIJER KOSOVA!

Politika

ŠAMARČINA! ŠPANCI PONIZILI HARADINAJA I EKIPU: Može da dođe u bazu KFOR, ali ne i da priča KAKO JE PREMIJER KOSOVA!

Podeli vest

Ambasador Španije u NATO Migel Agire de Karser, je tokom posete bazi KFOR u Prištini, Haradinaju i ekipi postavio uslov da se ne predstavljaju funkcijama, a od Kosovskih bezbednosnih snaga da budu bez uniformi

Kako prenosi prištinski "Ekspres", tokom posete koja se dogodila prošle nedelje, on je od kosovskog premijera Ramuša Haradinaja zatražio da se ne predstavlja kao premijer, kao i od drugih kosovskih zvaničnika da se ne predstavljaju funkcijama koje obavljaju, a od predstavnika Kosovskih bezbednosnih snaga da budu bez uniformi.

Čak se zamenica generalnog sekretara NATO Rouz Getemeler obraćala kosovoskim zvaničnicima samo ličnim imenima, ne pominjući njihove funkcije

List navodi da je to bio dan kada je Španija bila suočena sa nezavisnošću Katalonije a španski ambasador u NATO je postavio uslove pod kojima zvaničnici kosovskih institucija mogu da prisustvuju sastanku sa ambasadorima NATO. 

ZAŠTITNIK SEPARATISTA! Janković tvrdi da je Španija represivna država jer štiti svoj ustav i granice!

Izvori "Ekpresa" ukazuju da je Haradinaj na to odgovorio odbijanjem da prisustvuje sastanku, a potom i odbijanjem da učestvuje na zajedničkoj konferenciji sa visokim zvaničnicima NATO u štabu Kfora. 

Delegaciju NATO-a predvodila je zamenica generalnog sekretara NATO Rouz Getemeler, koja se sastala sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem. 

EVROPO, PAMETNIJA SI KAD ĆUTIŠ: Kosovo i Katalonija nisu za poređenje, OVAKVU GLUPOST MOGU DA KAŽU SAMO IDIOTI!

Ona se, kako navodi "Ekspres", obraćala kosovoskim zvaničnicima samo ličnim imenima, ne pominjući njihove funkcije i vodeći racuna da se ne prejudicira ništa o statusu Kosova. 

TAČI UBEĐEN: Španija će uskoro priznati Kosovo!

Španija nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, uz još četiri zemlje EU.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija