• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.11.2017

20:41

POSLE DVE I PO GODINE JANKOVIĆ KONAČNO PRIZNAO: PIŠTOLJ JE MOJ! Neću da kažem kako je stradao Predrag Gojković!

Politika

POSLE DVE I PO GODINE JANKOVIĆ KONAČNO PRIZNAO: PIŠTOLJ JE MOJ! Neću da kažem kako je stradao Predrag Gojković!

Podeli vest

Saša Janković potvrdio da je 1. aprila 1993. u njegovom stanu iz njegovog pištolja ubijen njegov prijatelj. I dalje neće da kaže da li je imao dozvolu za pištolj i kako je tačno stradao Gojković!?!

Otvorite opet istragu
Taj slučaj još nije zastareo za procesuiranje, tako da bi obavezno trebalo pokrenuti istragu ponovo
Svetozar Vujačić, advokat

Propali dosovski predsednički kandidat i bivši zaštitnik građana Saša Janković konačno je juče, pune dve i po godine posle otvaranja afere "Pištolj", javno priznao da je 1. aprila 1993. godine u njegovom stanu iz njegovog pištolja ubijen njegov prijatelj, student Predrag Gojković!

Janković, koji je upravo zbog ove afere zaradio nadimak Sale Prangija, tvrdi da je pištolj "CZ-99" iz kog je usmrćen Gojković nasledio od svog oca. On je, međutim, ponovo odbio da odgovori na pitanje - da li je u trenutku ubistva imao dozvolu za oružje, ali i da kaže kako je tačno stradao Gojković.

Dokazi protiv Jankovića

* barutne čestice pronađene na rukama Saše Jankovića
* leva ruka Predraga Gojkovića na uviđaju nađena u džepu farmerki (a u zvaničnoj verziji se tvrdi da je pre opaljenja Gojković levom rukom repetirao pištolj)
* izgled prostrelne rane koji ukazuje da je metak ispaljen sa razdaljine od najmanje jedan metar, odozgo nadole, desnom rukom, sleva nadesno, što je nemoguće u slučaju samoubistva
* položaj pištolja i čaure ispaljenog metka ukazuju na to da je Gojkovićevo telo pomerano
* mesto na kom su nađeni Gojkovićevi razbijeni zubi dokazuje da je njegovo telo pomerano
* kontradiktorne izjave Saše Jankovića o okolnostima pod kojima je stradao Predrag Gojković
* slab alibi Saše Jankovića u trenutku tragedije, koji je potvrdila samo njegova tadašnja devojka

Ubistvo Predraga Gojkovića je, podsetimo, zvanično zavedeno kao samoubistvo, ali postoji mnogo nepobitnih materijalnih dokaza da je Gojković ubijen, a da je onda zločin zataškan. Osnovano se sumnja da je Jankovića tada zaštitio moćni otac u saradnji sa ljudima iz vrha Miloševićeve SDB.

24 GODINE SU PROŠLE OD SMRTI PREDRAGA GOJKOVIĆA

Višegodišnju zaveru ćutanja o aferi "Pištolj" Janković je prekinuo tek na insistiranje novinara TV Pink, koji su njegovu jučerašnju konferenciju za medije iskoristili da ga još jednom pitaju za detalje iz mračne prošlosti. Najpre je rekao samo to da "o tom slučaju postoji detaljan izveštaj na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova", ali je na kraju ipak popustio i rekao:

- Da, bio je moj pištolj, to nije sporno. Pre toga je pripadao mom ocu...

Janković je odmah posle toga, da bi izbegao dalja neprijatna pitanja, napao kolege sa Pinka.

- Ovo je konferencija za novinare, imali ste tri teme, a vas interesuje samo pištolj... Radite na televiziji koja je učinila ovu zemlju takvom da je se stidimo - siktao je Janković.

Komentarišući "Jankovićevo priznanje", kriminolog Zlatko Nikolić kaže za Informer da posle ovoga mora da se izvrši revizija čitavog slučaja.

Informer

mojugao

DRAGOMIR ANĐELKOVIĆ

ANALITIČAR

Janković nikada neće otkriti detalje misterioznog ubistva dok ga neko ozbiljno ne pritisne. U bilo kojoj evropskoj, uređenoj zemlji, čovek koji nosi tako teško breme nikada ne bi mogao da se bavi bilo kojim javnim poslom.

- Janković ima pravo da se brani na sve moguće načine... Činjenica je da su nadležni organi napravili brojne propuste u istrazi ubistva Predraga Gojkovića. Mnogo je tu nelogičnosti, sumnjivih radnji pre, a i posle događaja, kao i Jankovićevih kontradiktornih izjava. Prvo je pričao da mu je barut na rukama završio tako što je bio u nekakvom klubu pre incidenta, pa se onda pravdao kako je mazio mrtvog druga po glavi, pa je pričao da je prao veš i tako zaradio nitrate na rukama... Najbolje je da se izvrši revizija celog slučaja. Za mene je nedvosmisleno dokazano da se ovde ne radi o samoubistvu nego o nehatnom ubistvu, a ko je izvršilac, to je na nadležnim organima da utvrde - kaže Nikolić.

Funkcioner SNS Vladimir Orlić smatra da je Janković čovek nečiste savesti koji se plaši svoje mračne prošlosti.

Sa Đilasom sam stalno u kontaktu

Starsportphoto

Prvi čovek PSG nije želeo da se izjasni ni o tome da li će podržati Dragana Đilasa ako reši da se kandiduje za gradonačelnika Beograda.
- Sa Đilasom sam u stalnom kontaktu, ali nemam komentar na to hoću li ga podržati... - bio je kratak Janković.

- Jankovićeve reakcije na sam pomen ubistva Gojkovića ukazuju nam da mu je savest nečista. Odbijanje da odgovori na logična pitanja, zamuckivanje, nemušto potvrđivanje onoga što je već svima jasno, sve to dokazuje da je reč o nesigurnoj ličnosti, kojoj podsećanje na taj slučaj izaziva osećaj straha. Kad napadno ponavlja slogan "bez straha", Janković se, očigledno, uvek obraća sam sebi... - objašnjava Orlić.

Advokat Svetozar Vujačić uveren je da je Janković i te kako umešan u ovaj zločin, jer sve činjenice ukazuju na to.

- Normalno da pištolj jeste bio Jankovićev, ubistvo se dogodilo u njegovom stanu, a na njegovim rukama su pronađeni tragovi baruta! Mogućnost samoubistva je u tom slučaju sasvim isključena, jer su veštaci utvrdili da je pokojni Gojković u tom slučaju morao imati dužinu ruku dva i po metra, što je naravno nemoguće! Skandalozno je i to što Jankoviću posle zločina pištolj nije oduzet. Taj slučaj još nije zastareo za procesuiranje, jer zastarelost ubistva nastupa tek nakon 35 godina, tako da bi obavezno istragu trebalo pokrenuti ponovo - napominje Vujačić.

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija