• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.11.2017

08:59

NOVINAR MILOMIR MARIĆ TVRDI: Arkan mi je priznao DA JE UBIJAO ZA TITA!

Politika

NOVINAR MILOMIR MARIĆ TVRDI: Arkan mi je priznao DA JE UBIJAO ZA TITA!

Podeli vest

Slavni novinar, glavni urednik TV Hepi Milomir Marić otkrio je kako mu je svojevremeno Željko Ražnatović Arkan ispričao da je godinama po Zapadnoj Evropi ubijao u ime Josipa Broza Tita i partije!

 

Marić je u ispovesti "Nedeljniku" prepričao i anegdotu iz Skadarlije, kada se čuveni pisac Miloš Crnjanski praktično klanjao Dragoslavu Šekularcu i njegovom fudbalskom umeću. 

Prenosimo vam najzanimljivije delove Marićevog intervjua:

Šeki nije znao ko je Crnjanski
Crnjanski u Skadarliji kaže: "Šeki, vi ste nama u emigraciji ulepšali život onim driblingom petom u Čileu..." A Šeki ne zna ko je uopšte taj Crnjanski
Milomir Marić

* Te 1983, kada je otvoren noćni klub 'Amadeus', ja se pojavim na vratima i tu neki čovek u belom odelu. A tada je izlazio feljton o Mustafi Golubiću, koji je putovao po inostranstvu i u ime Kominterne ubijao razne ljude, Trockog recimo. I meni čovek prilazi i kaže: Dobro veče, ja sam Mustafa Golubić. To je bio Arkan. Pričao mi je kako je išao po inostranstvu da ubija ljude u ime Tita i partije, baš kao ovaj moj u feljtonu. Pitao sam hoće li da mi ispriča sve to i on kaže da hoće. Međutim, posle je verovatno pitao ove svoje iz Udbe i oni su mu rekli da se ne zeza.

* U "Dva jelena" u Skadarliji svi su se okupljali oko Miloša Crnjanskog. I u jednom času ulazi Dragoslav Šekularac. Ustaje Crnjanski: "Šeki, vi ste nama u emigraciji ulepšali život. Ono u Čileu, onaj dribling petom..." Crnjanski uzima salvetu i smota je u krpenjaču, pa udara petom ko Šeki na SP. A Šeki ne zna ko je to i o čemu se radi. Kažu mu da je pisac. "Je l' to Andrić?". Ma veći od Andrića. A Šeki će: "Pa zar je to moguće?!"

Informer

* Mira Marković mi je rekla da bi da piše za "Dugu". Znao sam kako piše i meni se to novinarski učinilo da bi moglo da bude dobro. Nisam imao nekih naročitih problema s njom. Tek na kraju, ona je postavila pitanje: "On ili ja", a već sam bio "osuđen" od Arkana, napadnut, ja sam video da je to opasno po život i otišao sam iz "Duge".

* Bila je u Tanjugu jedna metalna kasa, gde su čuvali tekstove iz stranih novina protiv Tita. Žika Ivanović iz Tanjuga nam je otključao tu kasu i počeli smo da objavljujemo, te Tito je sin poljskog grofa, te vanbračni sin nekog biskupa, te nekog Jevrejina Majera iz Beča. Tada sam pitao Milovana Đilasa zašto u njegovim memoarima ne piše da je Tito grofovski sin. Kaže mi on: "Mariću, ja ga znam od 1926. i to je ovaj čovek. Ali ti si mlad, u Zagrebu ima jedno 20 ljudi koji ga znaju iz 1914, pa vidi s njima." Odem, i kažu mi stvarno da je to taj čovek.

* Pita me Goran Bregović da li mogu da nagovorim Koču Popovića da peva na njegovom albumu "Pljuni i zapjevaj". I pitao sam Koču, kaže on: "Ma kakvi". I onda mi reče Goran da nađem bilo kog revolucionara, ja pozovem Tempa. On nije imao problem s tim, samo što nije znao da peva.

STANKO ROBIJAŠ, BIVŠI ŽESTOKI LESKOVČANIN: Šiptar i Kum su za mene valjali devize, TUKAO SAM ARKANA, ZVAO SAM GA HIBRID!

* Zvao me Marko Nikezić kad se pojavio Slobodan Milošević. Kaže: "Ovo će na loše da ispadne, tako se ne pravi moderna Srbija. Ova Miloševićeva 'Politika' je kao Nedićevo 'Novo vreme'. To će sve i završiti u granicama Beogradskog pašaluka, kao Nedićeva Srbija."

Sedeo sam pored Tuđmana na osnivanju HDZ-a

Informer

Bio sam mladić i čujem da je neki Titov general postao ustaša. Franjo Tuđman, tek izašao iz zatvora. Ja kod njega i on mi kaže da mu niko nije ušao u kuću toliko vremena. Novinari iz "Vijesnika" me pitaju kako mogu da se šetam s tim ustašom. Tuđman je bio ubeđen da sam kurir Dobrice Ćosića i da treba da održim tu neku vezu. I mnogo godina kasnije, na osnivanju HDZ-a, u Klubu književnika u Zagrebu, sedeo sam pored Tuđmana. Ima scena kad mu kažem: "Gospodine, generale", a on skoči i kaže: "Nisam ja više Titov general, ja sam doktor povijesti."

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija