• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

03.11.2017

20:22

ALEKSANDAR VULIN: Ugljanin hoće nered i nemir, smeta mu Srbija!

Politika

ALEKSANDAR VULIN: Ugljanin hoće nered i nemir, smeta mu Srbija!

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin danas je povodom izjave predsednika Bošnjačkog nacionalnog veća, Sulejmana Ugljanina rekao da bi on želeo da izazove nered i nemir, a da onome kome smeta vojska, smeta mu i Srbija, kao i mir i zakonitost

- Vojska Srbije nije okupaciona sila da bi se povlačila, ona je deo svakodnevnog života svakog od nas i čuvar naše zemlje, našeg načina života. Kome smeta vojska smeta mu i Srbija, a smeta mu i mir i zakonitost - naveo je Vulin u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Prema njegovim rečima, Ugljanin bi voleo da izazove nered i nemir ali za to među građanima Srbije nema baš ni malo želje ili prostora.

UGLJANIN BI OPET DA CEPA SRBIJU! Hoće iz Sandžaka da protera srpsku policiju i vojsku!

- Verujem da će pravosudni organi Republike Srbije umeti da procene i učinjeno i nameravano. Vojska će baš kao i policija i pravosuđe i službe bezbednosti nastaviti da čuvaju mir i zakonitost na prostoru Republike Srbije i da garantuju bezbednost i miran život svakom građaninu Srbije nikada ne pitajući za veru ili naciju. Srbija pripada svima koji žive u njoj i to svojom mržnjom neće promeniti niko i nikada - poručio je Vulin.

POPOVIĆ IVKOVIĆ: Ni Ugljanin, ni bilo ko drugi ne može da ugrozi bezbednost!

Ugljanin je ranije danas zatražio od nadležnih državnih organa da raspišu izbore za teritorijalnu autonomiju Sandžaka, pozivajući se na "referendum, koji je održan 1991 godine", a zatražio je i da se utvrdi datum za povlačenje srpske policije, vojske i tajnih službi, kao i srpskih pravosudnih organa.

On tvrdi da su Bošnjaci strano telo u državi gde se institucije nazivaju Srpska vojska, srpska policija, kao i da se državni organi prema njima ponašaju neprijateljski i diskriminatorski.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija