• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.11.2017

14:40

VULIN: Rat se može izbeći samo snažnom politikom i vojskom!

Politika

VULIN: Rat se može izbeći samo snažnom politikom i vojskom!

Podeli vest

Rat možemo izbeći jedino uz snažnu politiku i vojsku sa kojom niko ne želi da dođe u sukob - "baš kao što je srpska vojska", izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin, povodom interne studije nemačke vojske u kojoj se ocenjuje da je raspad Evropske unije i zapadnog poretka u narednim decenijama moguća opcija

- Rat niko ne želi i niko mu se ne raduje. Rat možemo izbeći jedino uz snažnu politiku i vojsku koju svi poštuju i sa kojom niko ne želi da dođe u sukob, baš kao što je srpska vojska - izjavio je Vulin novinarima u Prokuplju, zamoljen da komentariše takav mogući scenario.

On je istakao da sve vojno-obaveštajne službe proveravaju sve scenarije i mogućnosti budućih događanja.

- Ono što je bilo posebno zanimljivo je da je bilo vrlo glasno rečeno da oni ne mogu da isključe mogućnost nekakvog rata u Evropi. I to je nešto što i mi moramo da razumemo, da nijedna vojska ne sme nikada da isključi rat kao najgore sredstvo, rat kao nešto čemu se niko od nas ne raduje i ne želi da se tako nešto desi, ali vojska služi za to da bude spremna za slučaj rata - kaže Vulin.

Prema njegovim rečima, ako nemačka vojna služba ne isključuje tu mogućnost, kako onda naša vojska može da kaže da se ne priprema za rat.

- Mi se pripremamo za rat, mi smo uvek spremni za to, a rat ćemo izbeći samo ukoliko budemo imali jaku i snažnu politiku baš takvu kakvu sada imamo, ako budemo sprovodili politiku vojne neutralnosti i naravno ako budemo imali vojsku koju svi poštuju i sa kojom niko ne želi da dođe u sukob. Srpska vojska je baš takva - rekao je ministar.

Vulin povodom Dana inženjerije boravi u Prokuplju, gde je obišao najveću inženjerijsku jedinicu Vojske Srbije - 310. inženjerijski bataljon Treće brigade Kopnene vojske, razmeštene u kasarni "Ratko Pavlović Chićko" u Prokuplju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17