• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.11.2017

15:21

VUČIĆ PRIMIO PISMO SI ĐINPINGA: Prijateljstvo između Kine i Srbije ima dugu tradiciju!

Politika

VUČIĆ PRIMIO PISMO SI ĐINPINGA: Prijateljstvo između Kine i Srbije ima dugu tradiciju!

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo predsednika Narodne Republike Kine Si Ðinpinga, u kojem mu zahvaljuje na čestitkama povodom održavanja 19. nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine i reizbora za generalnog sekretara Centralnog komiteta Komunističke partije Kine

"Kinesko-srpski odnosi su u odličnom trendu razvoja i time komunikacija između dve vladajuće partije ima važnu i vodeću ulogu u produbljivanju razumevanja, poverenja i u podsticanju bilateralne saradnje u svim oblastima", ističe se u pismu predsednika NR Kine.

Kako je saopštila pres-služba predsednika Vučića, u pismu se još, između ostalog, kaže:

"Prijateljstvo između Kine i Srbije ima dugu tradiciju, dve države su važni i pouzdani strateški partneri. Poslednjih godina, intenziviraju se posete na visokom nivou, neprekidno se ojačava međusobno političko poverenje i aktivno se sprovode kulturne razmene i saradnja. Srbija posebno aktivno učestvuje i ima vodeću ulogu u izgradnji ''Pojas i put'' kao i u ''Saradnji 16+1'', postigla je bogate rezultate u uzajamno korisnoj saradnji, a praktična saradnja između dve strane donosi konkretnu dobrobit našim narodima".

Kineski predsednik je, takođe, istakao da pridaje veliku pažnju razvoju sveobuhvatnog strateškog partnerstva između Kine i Srbije.

"Ja pridajem veliku pažnju razvoju Sveobuhvatnog strateškog partnerstva između Kine i Srbije i želim da sa Vama ulažem zajedničke napore tako da dve vladajuće partije imaju što veću političku i društvenu vodeću ulogu, jačaju razmenu iskustva o upravlj anju države, kako bi doprinele razvoju odnosa naših dveju zemalj a i izgradnji zajedničke budućnosti čovečanstva", navodi se u pismu Si Ðinpinga.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija