• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

06.11.2017

17:07

KUBUROVIĆ I GOSTILJAC: Advokati su partner Ministarstvu pravde na putu reformi!

Politika

KUBUROVIĆ I GOSTILJAC: Advokati su partner Ministarstvu pravde na putu reformi!

Podeli vest

Ministar pravde Nela Kuburović i novi predsednik Advokatske komore Srbije (AKS) Viktor Gostiljac zaključili su tokom razgovora da su advokati partner Ministarstvu na putu reformi u pravosuđu, kao i da je neophodna zajednička saradnja u svim ključnim oblastima

Gostiljac je tom prilikom pozdravio konsultativni proces u vezi sa promenama Ustava Srbije u oblasti pravosuđa, kao i nedavnu uredbu Vlade Srbije u vezi sa načinom oporezivanja advokata, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Kuburović je ukazala da se predstojeće izmene Ustava odnose isključivo na sudsku granu vlasti i organizaciju javnog tužilaštva, u cilju jačanja nezavisnosti i odgovornosti pravosuđa, te da Ministarstvo pravde u ovom procesu nema mandat da predlaže izmene ostalih odredaba Ustava. 

Jedna od tema sastanka bila je i donošenje Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći, gde su se ministarka Kuburović i predsednik AKS usaglasili da će biti nastavljen zajednički rad na izradi nacrta tog zakona kako bi se došlo do usaglašavanja stavova advokature i civilnog sektora.

Sastanku su prisustvovali i drugi predstavnici AKS, kao i Advokatske komore Beograd Jasmina Milutinović, Zora Dobričanin Nikodinović i Dragoslav Ljubicanović.


Tagovi:

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija