• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.11.2017

23:02

HOJT JI SE "POSIPA PEPELOM": Poruka Srbiji je bila savet, ne ultimatum, BIO SAM NESMOTREN!

Politika

HOJT JI SE "POSIPA PEPELOM": Poruka Srbiji je bila savet, ne ultimatum, BIO SAM NESMOTREN!

Podeli vest

Poruka Srbiji da ne sedi na dve stolice je bila savet, a ne ultimatum, rekao je zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Hojt Brajan Ji na skupu o mirovnim procesima na Balkanu u Centru za međunarodne odnose u Vašingtonu

Ji je, prenosi Glas Amerike, naveo da je to rekao u kontekstu napretka Srbije ka Evropskoj uniji, ali je i istakao da Rusija s jedne strane, i SAD i EU, s druge, imaju potpuno suprotne vizije regiona.

- Na konferenciji u Beogradu pre nedelju dana sam, možda nesmotreno, upotrebio srpsku izreku da se ne može sedeti na dve stolice, ali to je bilo u kontekstu saveta Srbiji kako da brže ide ka EU. To nije bio ultimatum, niti upozorenje - rekao je Ji.

MOSKVA ODUŠEVLJENA STAVOM BEOGRADA: Srbi, nećemo zaboraviti da rizikujete rat sa SAD zbog Rusije!

- Tema diskusije je bila kako da Srbija napreduje brže ka EU i ja sam dao nekoliko saveta, uključujući i taj da bi Srbija, kao i druge zemlje koje idu ka EU, trebalo da bude u potpunosti posvećena tome. Drugim rečima, da svojim partnerima u EU to stavi do znanja - rekao je Ji.

ČEPURIN: Brajan Hojt Ji je 75. zamenik 24. pomoćnika zamenika - ON NIJE VIDEO TILERSONA, A KAMOLI TRAMPA!

Prema njegovim rečima, primer za to je Crna Gora, koja se brzo kreće ka EU, "otvorila je 28 ili 30 poglavlja".

- Članice EU imaju na umu da je Crna Gora uvela sankcije Rusiji. To je samo jedan primer, ali kada zemlja poput Crne Gore, od koje se to tehnički nije zahtevalo, kao ni od Srbije, uvede sankcije Rusiji, to je jasan signal da je zemlja posvećena. I to je bio moj savet Srbiji. Da pokaže da je u potpunosti posvećena - rekao je funkcioner Stejt dipartmenta.

TRAMP TRAŽI HITAN SASTANAK SA PUTINOM: Predsednik Rusije prihvatio, uz uslov da se RAZGOVARA O BALKANU I SRBIJI!
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gorjan

pre 6 godina

Duvaj ga stitonosho.Obican potrcko niko u usa nije ni propratio da je na putu a ovde glumio bitnog lika a u stvari zamenik pomocnikovog pomocnika znaci ludilo.\n

KiM je Srbija

pre 6 godina

Одје*и више од Србије скоте одвратни, нити Срби желе у ЕУ нити у НАТО пакт, црко дабогда.

Dusan

pre 6 godina

Nemoj nam vise davat savjete, molimo te. Vi niste clanica EU pa ne znam odakle ti pravo da pregovaras u njihovo ime. Jeli te mozda Angela opunomocila?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija