• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.11.2017

23:48

TODORIĆ PORUČIO IZ LONDONA: U Hrvatskoj mi je ugrožena i ljudska i pravna sigurnost!

Politika

TODORIĆ PORUČIO IZ LONDONA: U Hrvatskoj mi je ugrožena i ljudska i pravna sigurnost!

Podeli vest

Osnivač Agrokora Ivica Todorić napisao je večeras na svom blogu da se nije skrivao i da se u Londonu nalazi zato što mu je ugrožena elementarna pravna sigurnost u Hrvatskoj

Kako je napisao, njegova adresa, lični i kontakti njegovih advokata vlastima su poznati još od 10. oktobra, kao i da je te podatke lično dostavio nadležnim institucijama i čekao da ga pozovu, prenosi Hina.

- Sud, čijem sam se pozivu odazvao čiste savesti, sagledao je sve argumente obe strane i odlučio da sam slobodan čovek. Sudskoj se odluci veselim, ali kao odgovoran čovek ne mogu i ne želim da je komentarišem. U Londonu sam jer su mi teško povređena ljudska prava i ugrožena elementarna pravna sigurnost i imam pravo da se borim protiv laži i konstrukcija kojima me žele prikazati kao čoveka koji je u suprotnosti sa pozitivnim zakonima moje države. To nije tako, i to ću dokazati," napisao je Todorić.

Kako je kazao, on neće dopustiti da se političkim dekretom "osudi bez suđenja" i da se ućutka jer, kako je ocenio, njegov govor "smeta onima koji su mu oduzeli vlasništvo". 

- Itekako ću govoriti, jer je sloboda govora jedno od temeljnih ljudskih prava, ma koliko nekome smetala istina. Javni je govor, pa bio on ponekad i kritika, stub svakog demokratskog društva i niko nema pravo da ga ograničava- rekao je Todorić.

Todorić se ranije danas odazvao pozivu londonske policije nakon čega je uhapšen i odveden pred Vestminsterski sud, koji ga je oslobodio uz kauciju od 100.000 funti.

Istovremeno, oduzet mu je pasoš, a mora da nosi i sigurnosnu narukvicu i da se javlja policiji tri puta nedeljno.

Sledeće ročište zakazano je za 10. april 2018. godine.

IVICA TODORIĆ PUŠTEN IZ ZATVORA: Hrvatski tajkun će se braniti sa slobode, uz kauciju do 100.000 funti!


HRVATI BESNI, PLENKOVIĆ TRAŽI OBJAŠNJENJE: Vlada Hrvatske ne može da se pomiri SA TODORIĆEVIM OSLOBAĐENJEM


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17