• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.11.2017

15:06

ÐURIĆ: Borićemo se zato što smo svoji na svome!

Politika

ÐURIĆ: Borićemo se zato što smo svoji na svome!

Podeli vest

Srbi u Kosovskoj Mitrovici danas su litijom obeležili gradsku slavu Mitrovdan, a direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić je, nakon obreda lomljenja slavskog kolača, poručio okupljenim građanima da će srpski narod u pokrajini nastaviti da se bori za svoj opstanak, svoj identitet i institucije

- Naši stari su govorili: Mitrovdanak - hajdučki rastanak. Ovde u Kosovskoj Mitrovici ta poslovica ne važi. Ovde je svaki dan u godini dan borbe za opstanak, za očuvanje našeg kulturnog i nacionalnog identiteta, naših državnih i nacionalnih institucija - izjavio je Ðurić na svečanosti kod spomenika Knezu Lazaru.

Prema njegovim rečima, Kosovska Mitrovica je grad koji uživa poštovanje, ljubav i poverenje čitave Srbije, zato što čitava Srbija zna da se Kosovska Mitrovica nalazi na braniku srpskih državnih i nacionalnih interesa.

- Dok god smo spremni da se borimo za ono što je naše, to naše nije i neće biti izgubljeno. Dok god smo spremni da se borimo, nikada nećemo biti poraženi, a mi smo spremni da se borimo zato što smo ovde svoji na svome - naglasio je Ðurić.

Ðurić je izrazio uverenje da će, kao što su neke prošle generacije istrajavale i u sabornosti i slozi dočekivale bolje dane, i danas narod na KiM složno, odlučno i snažno nastaviti da se čuva, bori i bude ponos i dika cele srpske nacije.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je ovom prilikom rekao da Srbi na Kosovu i Metohiji na tome što pronalaze snage da se izbore za svoj opstanak imaju da zahvale čvrstim i neraskidivim vezama sa svojom državom Srbijom i podršci vlade i predsednika.

- Verujemo da ćemo biti još vise ujedinjeni, čvrsti i snažni. Pozitivne prilike su pred nama jedino ako budemo uz državu, složni i jedinstveni - kazao je Spirić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija